Válogatott: Dárdai Márton eldöntötte, melyik nemzeti csapatban szeretne szerepelni

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.01.22. 20:03
Dárdai Márton meghozta döntését (Fotó: Instagram.com/marton.dardai)
Az eddig a német utánpótlás-válogatottakban szereplő védő úgy döntött: a jövőben szülei országának válogatottjában szeretne játszani, azaz Dárdai Márton magyar válogatott lesz.

 

Mint arról beszámoltunk, Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya még tavaly december elején Berlinben járt, hogy a korábbi szövetségi kapitány, Dárdai Pál középső fiával, (a másik két fiúhoz, Palkóhoz és Bencéhez hasonlóan) a 2. Bundesligában érdekelt Herthában szereplő Mártonnal tárgyaljon a magyar válogatottbeli szereplés lehetőségéről.

A 21 éves Dárdai eddig összesen 24 alkalommal játszott a különböző német utánpótlás-válogatottakban (U16, U17, U19, U21), és tavaly novemberben még arról beszélt, nem döntötte el, melyik felnőttválogatottban lépne inkább pályára. Rossi aztán a karácsony előtti napokban arról beszélt, hogy márciusban, a válogatott első felkészülési mérkőzésén mindenképpen szeretne lehetőséget adni a középső Dárdai fiúnak.

Hétfő este aztán újabb fejlemény történt az ügyben, Dárdai Márton ugyanis Instagram-fiókjában bejelentette: meghozta a döntést. A Hertha középső védője hosszabban írt németül a posztjában, s ennek lényege, hogy az elmúlt hetekben sokat faggatták, hogy melyik ország nemzeti csapatában képzeli el a jövőjét, ő pedig igyekezett minél több időt adni magának a végső döntés meghozatalára.

„Az elmúlt év végén a szabadnapokat is arra használtam, hogy a családommal és a tanácsadóimmal olyan döntést hozzak, amely után nemcsak most, hanem a jövőben is jól érzem majd magam, és ez egyáltalán nem volt könnyű. A jövőben Magyarország színeiben fogok játszani. Szeretnék köszönetet mondani a német utánpótlás-válogatottak összes edzőjének és minden német szurkolónak is. A meghozott döntés szívügyem, és nagyon izgatott vagyok, hogy a jövőben szüleim hazáját képviselhetem nemzetközi szinten” – írta németül Dárdai, majd magyarra váltott.

„Alig várom, hogy a magyar válogatottban játszhassak, és rendszeresen találkozzak veletek a stadionban!”

Dárdai bejegyzését annak megjelenése óta több korábbi és jelenleg magyar válogatott is kommentálta, Szoboszlai Dominik, Gulácsi Péter, Németh Krisztián és Loic Nego is örömmel üdvözölte Dárdai döntését – legalábbis a szívecskés és bicepszes emojikból erre következtethetünk.

Dárdai bemutatkozására idén márciusban kerülhet sor a magyar válogatottban, bár a két felkészülési mérkőzésre egyelőre nincs ellenfele a mieinknek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik