Női NL: kínos öngóllal kaptunk ki Írországban

Vágólapra másolva!
2023.12.01. 22:43
null
Nem sokon múlt a pontszerzés (Fotó: Twitter/MLSZ)
Remek első félidő után a folytatásban már fogyott az erő a magyar válogatottnál, s a hazaiak akarata érvényesült, ám a győzelmet mégis egy hatalmas kapushibának köszönhették az írek a dublini női labdarúgó Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

A csoport legerősebb együttesével mérkőzött péntek este a magyar női labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában. Kezdeti bizonytalanság után a 21. percben megszerezhettük volna a vezetést, Csiszár Henrietta remek cselekkel ment el a jobb oldalon, ám éles szögből leadott lövését bravúrral védte az írek kapusa, majd Szabó Viktória balról középre passzolt labdájáról centikkel maradt csak le a középen érkező Zeller Dóra.

Persze egyáltalán nem a véletlen műve, hogy az írek magabiztosan állnak a csoport élén, hiszen gyorsak, erőszakosak, taktikus futballt játszanak, s egészen bizonyos, hogy a Nemzetek Ligája A-divíziójában folyathatják majd a küzdelmeket. A győzelem mégis Szőcs Réka ügyetlenkedésének, no meg a menteni igyekvő Csiszár Henrietta öngóljának tudhatták be a hazaiak.

A magyar válogatott célja az „osztályozót” jelentő második hely megszerzése, ehhez azonban az utolsó körben kedden meg kellene verni Albániát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a 19 órakor kezdődő találkozón, de ez csak akkor elég, ha az északírek kikapnak Írországtól.

NŐI NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA, 5. FORDULÓ
Í
rország–Magyarország 1–0 (0–0)
Dublin, Tallaght Stadium, 3000
néző. Vezette: Shona Shukrula (Franca Overtoom, Martina Boer) – hollandok
ÍRORSZÁG: Brosnan – Hayes, Connoily, Louise Quinn – Atkinson (Lucy Quinn 56.), Toland (Farrelly, 64.), O’Sullivan, Littlejohn (Finn, 56.), Payne – McCabe, Carusa
Szövetségi kapitány: Eileen Gleeson
MAGYARORSZÁG: Szőcs – Kovács L. (Vida, 72.), Turányi, Németh H., Németh D. – Papp L., Csiszár (Süle 81.) – Zeller, Fenyvesi (Pápai a szünetben), Szabó V. (Kaján, 81.) – Vachter (Zágor, a szünetben)
Szövetségi kapitány: Margret Kratz
Gólszerző: Csiszár (66. – öngól)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik