Válogatott: holland „mumus” vezeti a Montenegró elleni mérkőzést

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.16. 13:41
null
Danny Makkelie (Fotó: Getty Images)
A holland Danny Makkelie lesz a vasárnapi Magyarország–Montenegró Eb-selejtező mérkőzés játékvezetője – olvasható az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapján.

A 40 esztendős játékvezető asszisztensei Hessel Steegstra és Jan de Vries lesznek, míg a tartalék játékvezető Marc Nagtegaal lesz.

A civilben rendőrként dolgozó Makkelie eddig kétszer vezetett mérkőzést a magyar válogatottnak, s mindkét alkalommal vereség miatt szomorkodhattunk: a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában a Bernd Storck-féle nemzeti csapat odahaza kapott ki Portugáliától a holland játékvezető bíráskodásával, míg a 2022-s katari tornára való kijutásért küzdő együttes már Marco Rossival a kispadon szenvedett vereséget Albániában – a játékvezető ezen a meccsen is Makkelie volt.

Danny Makkelie egyébiránt a legjobb európai játékvezetők közé tartozik, 2020-ban El-döntőt, 2021-ben pedig BL-elődöntőt vezetett – a 2022-es vb-n pedig két csoportmérkőzésen (Spanyolország–Németország, Lengyelország–Argentína) fújta a sípot.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik