Válogatott: a montenegrói kapitány szerint megérdemelten jutottunk ki az Eb-re

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.11.18. 17:20
null
Miodrag Radulovics szerint megérdemelten leszünk ott az Eb-n (Fotó: Árvai Károly)
A már biztosan Európa-bajnoki szereplő magyar labdarúgó-válogatott Montenegró ellen zárja az Eb-selejtezőt vasárnap délután a Puskás Arénában. A találkozó előtt egy nappal a montenegrói szövetségi kapitány, Miodrag Radulovics és játékosa, a podgoricai meccs után a magyar labdarúgókat tiszteletlennek tituláló Sztefan Szavics tartott sajtótájékoztatót.

Az Atlético Madrid játékosa, Sztefan Szavics arról beszélt: nagyon sajnálják, hogy Bulgária gólt kapott az utolsó pillanatban Magyarországtól.

„Így jócskán csökkentek az esélyeink. Miután megtudtuk, hogy döntetlen lett a magyarok meccse, ugyanúgy komolyan álltunk hozzá a saját mérkőzésünkhöz, pozitív volt a reakciónk, elégedett voltam a játékunkkal. Amíg van esély, addig reménykedni kell. Ha nem lenne esélyünk, akkor is beleadnánk mindent, mert a válogatottban az országot képviseljük. Egy ilyen gyönyörű stadionban nagyon jó lesz a hangulat, minden meg fogunk tenni, hogy nyerjünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy minimálisak az esélyeink, de a motiváció nem fog hiányozni.”

Mint ismer, Szavics a nyári, montenegrói mérkőzés után azt nyilatkozta az M4 Sport kamerája előtt, hogy a magyar játékosok tiszteletlenek voltak velük szemben. A Nemzeti Sport erre az esetre kérdezett rá, illetve csak kérdezett volna, mert a válogatott sajtófőnöke nem hagyta, hogy a játékos válaszoljon, helyette ő reagált:

„Nem a játékosokat, hanem a magyar médiát éreztük tiszteletlennek. Mi csak úgy gondoltuk, hogy nagyobb tiszteletet követelünk a magyar médiától, mert úgy éreztük, egyes orgánumok negatívan nyilatkoztak rólunk. De lépjünk tovább.”

Jobb híján léptünk, hiszen Szavicsot nem engedték válaszolni. Ezután a montenegrói szövetségi kapitány, Miodrag Radulovics következett:

„Szeretnék gratulálni a magyar válogatottnak, teljesen megérdemelten vezeti veretlenül a csoportot. Sok sikert kívánok nekik az Eb-n. Felkészültük, nyerni akarunk. Az első lépést már megtettük az Eb-hez a Litvánia elleni győzelemmel, holnap megpróbálunk a magyarok ellen is nyerni, de nem csak rajtunk múlik az Eb. A legfontosabb, hogy olyan hozzáállásunk legyen, mint Litvániában.”

A magyar válogatott sajtótájékoztatójáról ITT olvashat.

MINDEN, AMIT AZ EB-SELEJTEZŐRŐL TUDNI KELL, ITT!

November 19., vasárnap
15.00: MAGYARORSZÁG–Montenegró, Budapest, Puskás Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
15.00:
Szerbia–Bulgária
Szabadnapos: Litvánia

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 7 4 3 13– 6 +7 15
2. Szerbia 7 4 1 2 13– 7 +6 13
3. Montenegró 7 3 2 2 8– 8 0 11
4. Litvánia 8 1 3 4 8–14 –6 6
5. Bulgária7 34 5–12–7 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik