U21-es Eb-selejtező: kétgólos vereség a spanyoloktól

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2023.11.17. 23:08
null
Fotó: X/Selección Española Masculina
U21-es labdarúgó Eb-selejtezőn a spanyol válogatott 2–0-ra legyőzte a magyar nemzeti csapatot.

 

TÚLZÁS LETT VOLNA ÁLLÍTANI, hogy a magyar U21-es válogatott kedvező előjelekkel vágott neki a spanyolországi Eb-selejtezőnek: Gera Zoltán szövetségi edző nem számíthatott a felnőttekkel készülő két játékosára, a védő Balogh Botondra és a csatár Németh Andrásra. Nyilván nem ezért, de a mérkőzés elején a magyar csapat nemigen lépte át a félpályát, a hazaiak hamar megmutatták, más szinten űzik a labdarúgást. Persze ez nem is csoda, hiszen például Fermín López a Barcelona középpályása… De azért a magyar gárda megmutatta, nem adja olcsón a bőrét, a kilencedik percben Kovács Barnabás lőtt, a ZTE FC középpályása nem sokat tévedett – pillanatra csönd lett a stadionban.

A nézők azt láthatták, hogy bár óriási mezőnyfölényt alakítottak ki a spanyolok, gólig nem jutottak – egészen a 36. percig, amikor Carlos Martín megszerezte a vezetést, a csatárról Csinger Márk maradt le. A gólszerző jelenleg a Mirandés futballistája, de csak kölcsönben szerepel a spanyol második ligás együttesben, az Atlético Madrid kötelékéhez tartozik.

A fordulás után sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, aztán a 67. percben eldőlt a meccs, Pablo Torre talált be – a csereként pályára lépő futballista a spanyol élvonal éllovasa, a Girona játékosa, nyolc bajnokin játszott is az idényben. A magyar csapat sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el selejtezőcsoportjában, míg a spanyolok mind a négy mérkőzésüket megnyerték, s még gólt sem kaptak.

Magyarország legközelebb kedden lép pályára, 20 órától Skóciát fogadja a Hidegkuti Nándor Stadionban.

U21-ES EB-SELEJTEZŐ
B-CSOPORT
Spanyolország–Magyarország 2–0

Huelva. V: Gillet (ausztrál)
MAGYARORSZÁG:
Hegyi – Szabó A., Baráth P., Csinger – Kállai K. (Eördögh, 72.), Komáromi (Kovács M., a szünetben), Bényei Á., Kovács B. (Kosznovszky, 72.), Benczenleitner – Vancsa (Kocsis D., 81.), Gruber (Lisztes, 54.). Szövetségi edző: Gera Zoltán
G: Martín (36.), Torre (67.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik