Bolgár–magyar: „Plovdiv vagy 0–3 – nem lehet tovább költöztetni a meccset”

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.11.12. 09:19
null
Itthon 3–0-ra megvertük a bolgárokat, és ha a BFS Plovdivban nem tudja megrendezni a visszavágót, akkor azt a meccset is 3–0-val kaphatjuk meg – ami Eb-részvételt is jelentene a mieink számára (Fotó: Árvai Károly)
A sportal.bg megkeresésére a Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFSZ) arról adott tájékoztatást, hogy az idő rövidsége miatt a Bulgária–Magyarország Eb-selejtezőt nem lehet tovább költöztetni, ha Plovdivban nem lehet megrendezni a meccset jövő csütörtökön, akkor a magyar válogatott kapja a három pontot, 3–0-s gólkülönbséggel.

Mint ismeretes, Bulgáriában teljes káosz alakult ki a jövő csütörtöki, jelen állás szerint Plovdivban sorra kerülő Bulgária–Magyarország Eb-selejtező kapcsán, ami szombaton már üzengetésbe csapott áta bolgár szövetség, a plovdivi polgármester és a plovdivi stadion felújítását végző cég között – leginkább utóbbi nem támogatja a korábban Szófiába tervezett meccs plovdivi megrendezését.

Asportal.bga Bolgár Labdarúgó-szövetségtől (BFSZ) kért hivatalos állásfoglalást a helyzetről.

„Plovdivból nem mozdítható el a magyarok elleni meccs. Ha olyan helyzet adódik, hogy mégsem rendezhető meg, akkor – az idő rövidsége miatt – Bulgária hivatalos vereséget könyvelhet el és akkor még több problémája lehet a bolgár futballnak a várható szankciók miatt. Az első ilyen valószínűleg az lesz, hogy a 2024-es Eb-kvalifikációs sorozatból ki is zárják Bulgáriát” – fogalmazott válaszában a szövetség a sportal.bg-nek.

A Nemzeti Sport megkeresésére a korábbi bolgár klasszis, Dimitar Berbatov is kifejtette a véleményét a témában.

„Elképesztő eseménynek vagyunk tanúi: hogyan ne képviseljük megfelelően a bolgár labdarúgás érdekeit, illetve hogyan ne irányítsuk a szövetséget! Hozzá nem értés, tudatlanság, az erkölcs és a profizmus hiánya, korrupció – a napnál is világosabban látszik. Meg persze az is, hogy félnek a szurkolóktól” – mondta a plovdivi zárt kapus meccs kapcsán Berbatov –a vele készült teljes interjú itt olvasható!

LABDARÚGÓ EB 2024
SELEJTEZŐ, G-CSOPORT
November 16., csütörtök
Montenegró–Litvánia
Bulgária–Magyarország
Szabadnapos: Szerbia

November 19., vasárnap
Szerbia–Bulgária
Magyarország–Montenegró
Szabadnapos: Litvánia

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG64211– 4+714
2. Szerbia741213– 7+613
3. Montenegró6222 6– 8–2 8
4. Litvánia7133 8–12–4 6
5. Bulgária624 3–10–7 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik