Válogatott: Mindig mondtam az unokaöcsémnek, lazuljon el – Sallai Sándor

Vágólapra másolva!
2023.10.16. 09:14
null
Sallai Roland megfogadta nagybátyja tanácsát és a szerbek ellen lazán kilőtte a jobb felső sarkot (Fotó: Mravik Gusztáv)
A szombati Magyarország–Szerbia (2–1) labdarúgó Eb-selejtezőt a Nemzeti Sport szakértőjeként Sallai Roland nagybátyja, az 55-szörös válogatott Sallai Sándor értékelte.

 


„A szurkolók pazar hangulatot teremtettek, ez nyilván kedvező hatással volt a játékosokra is. Jó futballistákból álló ellenfél érkezett a Puskás Arénába, amely nem titkoltan nyerni akart, egyérintőzve, elszántan, agresszíven játszott, azonban válogatottunkat óriási fegyelmezettség jellemezte, s ha kis szerencsével, ha nem teljesen összeszokott védelemmel felállva is, de megoldotta a feladatot – értékelte a Nemzeti Sportnak a szombati Eb-selejtezőt Sallai Sándor.Nem szabad elfelejteni, a szerencse rendre ott van, ahol nagyobb az akarat! Látszott, hogy Szerbia hasonló játékerőt képvisel, labdarúgói bármikor betalálhatnak, igaz, ebben a futballban a kapott gól lehetősége is benne van.

Az NS szakértője szerint a magyar válogatott ismét bizonyította, hogy megfelelő arányban használja ki a helyzeteit, és ez döntőnek bizonyult.

„Nem először bizonyosodott be, hogy a válogatott a helyzeteit jó százalékban értékesíti, ráadásul mindig van egy-egy bravúros megoldás, ami eldönti a párharcot. Szerbiának is voltak lehetőségei, ám a lényeg mindig az, hogy a lefújás után mi van az eredményjelzőn. Jó volt látni, hogy bár Loic Nego egy időben a klubcsapatában is keveset játszott, egyre jobban magára talál, bejátssza az egész jobb oldalt, befutja a területeket, vagyis sokat tesz hozzá a csapat teljesítményéhez.”

Sallai kitért unokaöcsére, a bombagólt szerző Sallai Rolandra is.

„Hogy ez lett volna a legjobb meccse a válogatottban? Valóban jó mérkőzése volt, szép gólt rúgott, sokat számít, hogy rendszeresen játszik a Freiburgban, az edzője nem cserélgeti le. Mindig mondtam neki, kicsit lazuljon el, ne görcsöljön, és abból olyan játék lehet, mint amilyen a szombati is volt. Kreatív futballista, jó helyen van nála a labda, az a csapat, amelyik hagyja játszani, biztosan tudja hasznosítani. A válogatottnak az egyik legnagyobb erénye, hogy a játékosok tudnak egymásért küzdeni, mindig kisegítik egymást, remélem, hogy ez sokáig így is marad.”

 

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
7. FORDULÓ
G-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–SZERBIA 2–1 (2–1)
Budapest,
Puskás Aréna, 58 215 néző. Vezette: Francois Letexier (Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni) – franciák
MAGYARORSZÁG:Dibusz – Fiola (Botka, 74.), Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, 63.), Nagy Á., Styles (Kalmár Zs., 63.), Kerkez – Sallai (Kata, 74.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám, 84.)Szövetségi kapitány:Marco Rossi
SZERBIA:V. Milinkovics-Szavics – Erakovics (Tadics, a szünetben), Milenkovics, Pavlovics – Zsivkovics (Radonjics, 74.), Gudelj, Sz. Milinkovics-Szavics, Terzics (Kosztics, a szünetben) – Lukics (Ratkov, 84.), A. Mitrovics, Gacsinovics (Djuricsics, 67.).Szövetségi kapitány:Dragan Sztojkovics
Gólszerző: Varga B. (20.), Sallai (34.), ill. Pavlovics (33.)
Kiállítva: Kalmár (a lefújást követően)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 5 4 1 9–2 +7 13
2. Szerbia 6 3 1 2 10–6 +4 10
3. Montenegró 5 2 2 1 5–5 0 8
4. Litvánia 6 1 2 3 6–10 –4 5
5. Bulgária 6 2 4 3–10 –7 2

Október 17., kedd
20.45:
Litvánia–Magyarország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Szerbia–Montenegró – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik