Magyar–szerb: „A magyar kapus lottózhatna” – szerb sajtószemle

Vágólapra másolva!
2023.10.15. 08:45
null
Dibusz Dénes produkcióját is kiemelték a szerbek a meccs másnapján (Fotó: Török Attila)
Ahogy a szerb játékosok és a szakvezetés, úgy a szerb sajtó is azon kesereg, hogy Szerbia két kapufát lőtt, több helyzetet is kidolgozott, mégsem szerzett pontot szombaton este a budapesti Puskás Arénában a Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőn, így most kedden már valóban kulcsfontosságú mérkőzés vár Dragan Sztojkovics kiválasztottjaira, akik október 17-én Belgrádban a csoport harmadik helyezettjét, Montenegrót fogadják.

 

„Lesen a sasok” – ezzel a címmel jelent meg a Szportszki zsurnal vasárnapi nyomtatott kiadása, s a címoldalon mindjárt egy mondat, amely összegzi a szerkesztőség véleményét: „A labdarúgás kegyetlen oldala: annak ellenére, hogy a játék minden elemében jobb volt, Szerbia kikapott Magyarországtól.”

A Szportszki zsurnal címoldala
A Szportszki zsurnal címoldala

A találkozóval kapcsolatban az eredményen kívül a címoldalra még egy mondat fért fel, ez pedig Dragan Sztojkovics kijelentése volt, amely úgy szólt:

„Megint naggyá tettük a kapusukat” – utalva ezzel arra, hogy Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa Belgrád után Budapesten is bravúros védéseket mutatott be. A ráadásban, amikor sikerült szögletre mentenie, a szerb szövetségi kapitány már semmit nem szólt, csak egy keresztet vetett...

„Sztojkovics: Szerbia nem érdemelt vereséget” – ezzel a címmel tette közzé a szerb szövetségi kapitány nyilatkozatát a Szerb Rádió és Televízió honlapja. A szerb szövetségi kapitány a meccs után azonnal a köztelevízió kamerája elé állt, és elmondta, hogy nagyon nehezen viseli a vereséget, különösen úgy, hogy a játékosok mindent úgy tettek, ahogy kérte tőlük:

„Amit megbeszéltünk az öltözőben, az úgy volt a pályán. Ellenőrzésünk alatt tartottuk a meccset, és sok helyzetet dolgoztunk ki” – mondta a kapitány, aki hozzátette, már gratulált is Magyarországnak ahhoz, hogy továbbjutott, illetve, hogy kétszer legyőzte Szerbiát.

„Nekünk a saját kezünkben van a sorsunk” – tette hozzá Sztojkovics, ami igaz is, hiszen, ha kedden legyőzik Montenegrót, akkor szinte biztos, hogy ott lesznek a jövő évi Európa-bajnokságon, amelyet Németországban rendeznek.

„A magyarok megbüntették a védelem hibáit. Nem volt szerencséjük a sasoknak, két kapufát lőttek, a VAR két góljukat is elvette” – ezzel a címmel számolt be az N1 Televízió sportrovata a budapesti mérkőzésről. A vereség miatt Szerbia egy lépést tett hátrafelé, ami az Európa-bajnokságra való kijutást illeti, s alaposan megnehezítette a feladatát, ugyanis a kedden sorra kerülő, Montenegró elleni mérkőzés sorsdöntő lesz – írja a portál, amely arról is beszámolt, hogy a szerb kapitány elismerte, Tadicsot a keddi meccsre tartogatta, azért nem jelölte a kezdőcsapatba.

„Elő a számológépekkel! A sasok Németország felé tartó nyugodt repülése közben turbulencia lépett fel” – írja a Blic napilap, amely cikke szerint sokáig úgy tűnt, hogy huszonnégy év után a szerb válogatott izgalom nélkül kijut a kontinensbajnokságra, azonban a magyarok elleni két vereség után kigyulladt a piros lámpa. A teljes kvalifikációs sorozat a keddi kilencven percről szól. Ahogy Alekszandar Mitrovics mondta: az előző tizenöt év legfontosabb meccse vár Szerbiára.

„Sztojkovics: Jobbak voltunk, a kapusuk lottózhatna” – ezzel a címmel közölte a szerb szövetségi kapitány meccs utáni nyilatkozatát a 119 éves napilap, a Politika.

„Nem érdemeltünk vereséget, de gratulálok a magyaroknak a győzelemhez és az Eb-re való kijutáshoz” – mondta Sztojkovics, aki szerint a vereség után nem marad más hátra, minthogy Montenegró ellen nyerjenek. A szövetségi kapitány hozzátette, hogy a második félidőben hiába alakítottak ki futószalagon a helyzeteket, a labda nem akart a gólvonal mögé kerülni.

„Naggyá tettük a kapusukat, aki kiváló a posztján, de úgy gondolom, lottóznia kellene” – nyilatkozta Sztojkovics.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
7. FORDULÓ
G-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–SZERBIA 2–1 (2–1)
Budapest,
Puskás Aréna, 58 215 néző. Vezette: Francois Letexier (Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni) – franciák
MAGYARORSZÁG:Dibusz – Fiola (Botka, 74.), Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, 63.), Nagy Á., Styles (Kalmár Zs., 63.), Kerkez – Sallai (Kata, 74.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám, 84.)Szövetségi kapitány:Marco Rossi
SZERBIA:V. Milinkovics-Szavics – Erakovics (Tadics, a szünetben), Milenkovics, Pavlovics – Zsivkovics (Radonjics, 74.), Gudelj, Sz. Milinkovics-Szavics, Terzics (Kosztics, a szünetben) – Lukics (Ratkov, 84.), A. Mitrovics, Gacsinovics (Djuricsics, 67.).Szövetségi kapitány:Dragan Sztojkovics
Gólszerző: Varga B. (20.), Sallai (34.), ill. Pavlovics (33.)
Kiállítva: Kalmár (a lefújást követően)

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 5 4 1 9–2 +7 13
2. Szerbia 6 3 1 2 10–6 +4 10
3. Montenegró 5 2 2 1 5–5 0 8
4. Litvánia 6 1 2 3 6–10 –4 5
5. Bulgária 6 2 4 3–10 –7 2
A mérkőzés onlive, szöveges tudósítása itt érhető el!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik