Válogatott: A montenegróiak provokálni, bosszantani fognak minket – Lang

Vágólapra másolva!
2023.06.12. 16:36
A magyar labdarúgó-válogatott a Montenegró és Litvánia elleni Eb-selejtezőkre készül. Az edzőtáborban Csoboth Kevin és Lang Ádám válaszolt az újságírók kérdéseire.
Lang Ádám szerint Montenegróban nem szabad felülni a provokációnak 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Koncz Márton)
Lang Ádám szerint Montenegróban nem szabad felülni a provokációnak A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Koncz Márton)

A ciprusi Omonia Nicosia légiósa, Lang Ádám arról beszélt: hektikus klubszezon van mögötte.

„De azért sikerült kupagyőzelemmel zárni, ami pozitív dolog. Egyénileg játszottam közel negyven mérkőzést, egy kivételével végig, úgyhogy összességében pozitívak az emlékek. Nagyon vártam már az összetartást és az előttünk álló két mérkőzést is.”

Arról is kérdezték: miután 2019-ben már pályára lépett Montenegróban, mire számít a tapasztalatok alapján.

„Nagy csatára. Végig fókuszban kell lennünk, mert az ellenfél játékstílusa próbára fog tenni minket, ahogy a játékosok karaktere is. Minden módszert be fognak vetni, hogy kizökkentsenek minket, provokálnak és bosszantanak majd, ezeknek nem szabad felülni, hanem a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Nyilván a párharcokban fel kell venni a versenyt, és ha közben végig fókuszban maradunk, jó döntéseket hozunk a pályán, akkor elhozhatjuk a három pontot Montenegróból.”

Végül szóba került Nikolics Nemanja is, aki vasárnap jelentette bea visszavonulását.

„Szívből gratulálok innen is a karrierjéhez, lehetett tőle sokat tanulni, mert nagyon alázatos és profi volt a tehetsége mellé.”

Ezután az Újpest szélsője, Csoboth Kevin következett, aki már kétszeres válogatottnak vallhatja magát.

„Most már ismerem a közeget, más volt így visszajönni. Nagyon jó a hangulat most is, aminek nagyon örülök, bizakodva várom a meccseket.”

Elárulta: a szezon utolsó bajnokija után 2-3 napot pihent, aztán újra is kezdte az edzéseket.

„Azt hiszem, így nem lesz nehéz felpörögni, itt játszani egyébként is óriási motivációt jelent. Mindkét mérkőzés nagyon nehéz lesz. Montenegró minden párharcért, minden labdáért foggal-körömmel fog küzdeni. Koncentrálnunk kell majd, és egy csapatként játszva meg lehet szerezni a három pontot. Természetesen mindkét találkozón győzni szeretnénk.”

Üvegezés, fogócska, Szoboszlaival a fedélzeten – a válogatott edzésének sajtónyilvános része

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G-CSOPORT
Június 17., 18.00:Montenegró–Magyarország
Június 20., 20.45:Magyarország–Litvánia

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szerbia 2 2 4–0 +4 6
2. MAGYARORSZÁG 1 1 3–0 +3 3
3. Montenegró 2 1 1 1–2 –1 3
4. Litvánia 1 1 0–2 –2 0
5. Bulgária 2 2 0–4 –4 0

MINDEN, AMIT AZ EB-SELEJTEZŐRŐL TUDNI KELL, ITT!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A JÚNIUSI MECCSEKRE
KAPUSOK: Demjén Patrik
(Zalaegerszegi TE FC),Dibusz Dénes(Ferencvárosi TC),Szappanos Péter(Bp. Honvéd)
VÉDŐK: Balogh Botond(Parma – Olaszország),Botka Endre(Ferencvárosi TC),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország),Szalai Gábor(Kecskeméti TE)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Baráth Péter(Ferencvárosi TC),Bolla Bendegúz(Grasshoppers – Svájc),Ferenczi János(Debreceni VSC),Kerkez Milos(AZ – Hollandia),Kleinheisler László(Panathinaikosz – Görögország),Nagy Ádám(Pisa – Olaszország),Loic Nego(Mol Fehérvár FC),Callum Styles(Millwall – Anglia)
TÁMADÓK:Ádám Martin(Ulszan Hyundai – Dél-Korea),Csoboth Kevin(Újpest FC),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Kalmár Zsolt(DAC 1904 – Szlovákia),Sallai Roland(SC Freiburg – Németország),Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország),Varga Barnabás(Ferencvárosi TC)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik