Felkészülés: a női válogatott hátrányból verte Izraelt

Vágólapra másolva!
2023.04.07. 20:03
null
A második játékrészben érkeztek a magyar gólok (Fotó: Török Attila)
A magyar női labdarúgó-válogatott 3–1-re legyőzte Izrael nemzeti együttesét a Gyirmóton lejátszott felkészülési mérkőzésen.

Első mérkőzését megnyerte az április 3. és 11. között Gyirmóton edzőtáborozó, Margret Kratz által irányított női A-válogatott. A második felkészülési meccset április 11-én, 16.00-kor rendezik az Alcufer Stadionban.

Óvatosan kezdett Izrael ellen a magyar csapat, és csak a második félidőben nyújtott eredményes játéknak köszönhetően kerekedett a vendégek fölé.

„Remek lehetőség számunkra, hogy Izrael ellen készülhetünk. Ez az edzőtábor jó lehetőséget biztosít a kísérletezésre. Egyébiránt később, júliusra is tervezünk még két felkészülési találkozót.Továbbra is szeretnék minél több lánynak játéklehetőséget adni és kipróbálni a kerettagokat különböző posztokon. Megadom mindenkinek az esélyt és meglátjuk, hogyan élnek vele a játékosok” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Margret Kratz szövetségi kapitány.

Nos, az első meccs alapján megállapítható, éltek a lehetőséggel a lányok, mert bár a 7. percben vezetést szerzett Izrael, a folytatásban hármat lőtt a magyar válogatott. Kaján Zsanett kettő, míg Süle Dóra egy bombagóllal járult hozzá a győzelemhez.

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, NŐK
Gyirmót,150
néző.
Magyarország–Izrael 3–1
(Kaján 63., 85. – mindkettőt 11-esből, Süle 82., ill. Steinschneider 7.).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik