U21: magabiztosan győzött Belekben Gera csapata

Vágólapra másolva!
2022.11.17. 17:51
null
Győzött a magyar válogatott (Fotó: MLSZ)
Gól nélküli első félidőt követően a második játékrészben Balogh Botond büntetőjével szerzett vezetést a Gera Zoltán vezette U21-es magyar labdarúgó-válogatott Azerbajdzsán korosztályos csapata ellen, majd Kovács Mátyás is betalált. A 3–0-s végeredményt Vitális Milán állította be.

Sorozatban negyedik győzelmét aratta a magyar U21-es válogatott, amely csütörtökön 3–0-ra nyert Azerbajdzsán ellen. A törökországi Belekben megrendezett felkészülési mérkőzés első félideje eseménytelenül telt. A 22. percben szép azeri támadás végén Murad Velijev próbálkozott, ám gyenge lövését Hegyi Krisztián könnyedén hárította. Más próbálkozást egyik csapattól sem lehetett feljegyezni az első negyvenöt percben.

A második játékrészt szemmel láthatóan dinamikusabban kezdte Gera Zoltán szövetségi edző csapata, ami a 48. percben tizenegyest eredményezett. Németh Dániel harcolta ki, és a csapatkapitány Balogh Botond értékesítette a kapu jobb oldalába célzott erős lövéssel. A 66. percben David Orucov rontott el egy indítást, az öt perccel korábban pályára lépő Kovács Mátyás lecsapott a labdára, és a védelmi hiba miatt megzavarodó, a kapuját szinte teljesen üresen hagyó Rustam Samigullin mellett a hálóba gurított. A 81. percben a Kocsis Dominik, Vitális Milán kettős összjátékából született a harmadik gól: előbbi óriási sprintben érte utol a labdát a jobb oldalon az alapvonal előtt, beadására az ETO középpályása érkezett, és az ötös vonaláról a jobb alsó sarokba fejelt.

U21-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
AZERBAJDZSÁN–MAGYARORSZÁG 0–3 (0–0)
Belek
MAGYARORSZÁG:
Hegyi – Szabó A. (Szabó B., 84.), Balogh B., Debreceni (Alaxai, 84.) – Lucas (Bényei, 77.), Kata (Benczenleitner, 77.), Kosznovszky (Bocskay, 84.), Komáromi (Vitális, 77.) – Katona B. (Kovács M., 61.), Vancsa (Kocsis D., 61.) – Németh D. (Szalay, 61.)
Gólszerző: Balogh B. (48. – 11-esből), Kovács M. (66.), Vitális (81.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik