UEFA-döntés: „Ordít a kettős mérce” – vita a büntetésekről

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2021.10.23. 12:46
Nem az angolok büntetése enyhe, hanem a magyaroké súlyos – mondta Dr. Borbély Zoltán a Mandinernek az Eb-n történtekért kiszabott UEFA-büntetések kapcsán, és ezzel a megállapítással kezdődött a Mandiner Sport vitapodcastje, a Jobbfelső: pipa második adása. A háziasszony Csisztu Zsuzsa és a Mandiner Sport munkatársa, Edvi László a Telex labdarúgó szakújságírójával, Hrutka Jánossal és a Nemzeti Sport főszerkesztőjével, Szöllősi Györggyel beszélgetett.

„Nyilván történtek olyan események Angliában is, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül. Nyilván annak a hátterébe nem látunk bele, miért telik több hónapba is, amire megszületik egy ilyen döntés, mire mindennek a végére járnak. Az a lényeg, hogy megszületett ez a döntés, és hát sokban nem különbözik a magyar büntetéstől”kezdte az UEFA-büntetések témakörét a Mandiner vitapodcastjében a 24-szeres válogatott labdarúgó, Hrutka János. „Nyilván történtek olyan események Angliában is, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül. Nyilván annak a hátterébe nem látunk bele, miért telik több hónapba is, amire megszületik egy ilyen döntés, mire mindennek a végére járnak. Az a lényeg, hogy megszületett ez a döntés, és hát sokban nem különbözik a magyar büntetéstől”kezdte az UEFA-büntetések témakörét a Mandiner vitapodcastjében a 24-szeres válogatott labdarúgó, Hrutka János.

„Ordít a kettős mérce – folytatta lapunk főszerkesztője, Szöllösi György. Megkockáztatom, ez a három hónapos késéssel meghozott szankció is azért született meg egyáltalán és azért nem söpörték szőnyeg alá az egész ügyet – bár azzal, hogy időben eltávolodtunk a történtektől, óhatatlanul ebbe az irányba tolta az UEFA az ügyet, hogy felejtődjön el, ne legyenek frissek az indulatok –, mert bár nincsenek illúzióim abban, hogy mennyire hangos a magyar sajtó szava, napirenden tartottuk a témát. Állandóan, amikor az igazságtalanabbnál igazságtalanabb ítéleteket kirótták a magyar futballra, mindig szóvá tettük, hogy az ezerszer durvább szabálysértésekért, amelyek a Wembleyben történtek, nem fog soha büntetni az UEFA? Végül nagy nehezen a lehető legkisebb büntetést kapták meg, nem nagyon lehet rá szavakat találni.”

„Abszolút kettős mérce érvényesül – tette hozzá Edvi László.– Nem vagyok ettől boldog. Ha az én tehenem megdöglött, én nem akarom, hogy a szomszéd tehene is megdögöljön. Én azt szeretném, hogy mindegyik tehén maradjon életben, mindenütt tele legyenek a stadionok, mindenütt szurkolhassunk. Az lenne a megoldás, ha megtalálnánk azokat az embereket, akik bűnösök voltak, és őket büntetnénk meg.”

A teljes beszélgetést az alábbi videóban hallgathatja meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik