Válogatott: Lang „érdekes” szezonja; Fiola már Ronaldót figyeli

Vágólapra másolva!
2016.05.09. 12:54
A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn sajtótájékoztatót tart Telkiben – ez lesz az utolsó a nemzeti tizenegy ausztriai edzőtáborozása, és a közvetlen Eb-felkészülés megkezdése előtt. A sajtótájékoztató első felében Fiola Attila és Lang Ádám válaszolt az újságírók kérdéseire.


A teljes sajtótájékoztatót itt követheti nyomon!

A teljes sajtótájékoztatót itt követheti nyomon!

A sajtótájékoztató első felében Fiola Attila és Lang Ádám válaszol az újságírók kérdeéseire.

„Pörgős, jó edzésen vagyunk túl, már várjuk a délutáni tréninget" – kezdte a sajtótájékoztatót Lang Ádám, majd Fiola Attila is hozzátette, hogy jó állapotban érzi magát, jól esett neki a tréning, és már kíváncsian várja a folytatást.

„Elég érdekesen alakult a Videotonban ez a szezonom, de ezzel már nem szeretnék foglalkozni, ez a múlt, most csak az Európa-bajnokságra történő felkészülés foglalkoztat" - nyilatkozta a jövőjét érintő kérdésre Lang Ádám, aki tavasszal kevesebb játéklehetőségezt kapott Fehérváron, mint ahogy szerette volna.

Fiola is azt hangsúlyozta, hogy számára, illetve csapata, a Puskás Akadémia számára nagyon nehéz, kieséssel záruló szezon után, most már csak a válogatottra szeretne összpontosítani.

Ezzel kapcsolatban a jobbhátvédtől azt kérdeztük, mit szól ahhoz, hogy egyedüli nem fradistaként bekerült a Nemzeti Sport Online olvasói álomcsapatába, és gondol-e arra, hogy akár a Fradinban is folytatódhat a pályafutása.

„Nem foglalkozom a jövőmmel, másféléves szerződés köt Felcsútra. Annak örülök, hogy az NSO csapatába bekerülhettem, de most már a felkészülésre, a felkészülési meccsekre figyelek. A jövőmmel majd ráérek az Eb után foglalkozni" - válaszolta kérdésünkre a PAFC védője.

A két játékos kifejtette, egészséges versenyszellem jelelmzi a keretet. Most még a felkészülési mérkőzésekre, az Elefántcsontpart és a Németország elleni mérkőzésre figyelnek. Fiola hangsúlyozta, hogy az Eb-n az osztrákok elleni mérkőzés meghatározó lehet a csoport végkimenetelét illetően is, a felcsúti futballista elmondta, szeretné ha továbbjutnának a csoportból.

„A nemzetközi szinten sokkal gyorsabb a ritmus. Fejben kell felvenni a versenyt. Olyan sorozatterhelés jöhet, amihez nem feltétlenül vagyunk hozzászokva, de az a munka, amit a válogatottnál végzünk megteremtheti az alapot, hogy bírjuk a tempót" - tekintett előre az Eb-re a az NB I és a válogatott meccsek tempója közti különbséget firtató kérdésre válaszolva Lang.

„Az NB I-es meccseken fejben szoktam elfáradni, ezt főképp a szerda-szombat ritmusú meccseken éreztem magamon. Én minden meccsemhez úgy állok hozzá, mintha az lenne az utolsó. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer válogatott leszek, ezért szeretnék helytállni mindenki ellen" - mondta ugyanezzel kapcsolatban Fiola.

A védő hozzátette, a leendő Eb-ellenfeleit már figyeli, próbál felkészülni a cseleikre, a játékukra, legyen szó akár Arnautovicról vagy Cristiano Ronaldóról.

 

„Szeretném nekik is megmutatni, hogy én is ott vagyok a pályán” – mondta határozottan Fiola.

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT 30 FŐS KERE
Kapusok:
Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Getafe)
Védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Bese Barnabás (MTK), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Lang Ádám (Videoton), Pintér Ádám (Ferencváros), Korcsmár Zsolt (Vasas), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva)
Középpályások: Elek Ákos
(DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Vida Máté (Vasas), Kleinheisler László (Werder Bremen), Sallai Roland (Puskás Akadémia)
Támadók: Dzsudzsák Balázs
(Bursaspor), Stieber Zoltán (Nürnberg), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Szalai Ádám (Hannover), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Böde Dániel (Ferencváros), Lencse László (Újpest FC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik