Válogatott: ezért maradt ki Mervó és Kalmár; Storck a sérültekről

Vágólapra másolva!
2016.05.09. 13:10
null
A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn megtartotta utolsó sajtótájékoztatóját az ausztriai edzőtáborozás előtt (Fotó: NSO Archív)
A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn sajtótájékoztatót tartott Telkiben – ez volt az utolsó a nemzeti tizenegy ausztriai edzőtáborozása és a közvetlen Eb-felkészülés megkezdése előtt. Bernd Storck szövetségi kapitány, valamint két játékos, Fiola Attila és Lang Ádám válaszolt az újságírók kérdéseire.

 

 

BERND STORCK A SÉRÜLTEKRŐL, MERVÓÉKRÓL, AZ EDZŐTÁBORRÓL

A szövetségi kapitány a program ismertetésével kezdte a sajtótájékoztatót, majd hosszabban beszélt a sérültekről is.

Elek Ákosnak szalagsérülése van, amely után három hétig is tarthat a felépülés, ezért egyelőre kérdéses, el tud-e utazni a csapattal Ausztriába. Németh Krisztián és Nagy Ádám is sérüléssel bajlódik, de mindketten a csapattal tarthatnak az edzőtáborba, és remélhetően Elefántcsontpart ellen játszhatnak is.

„A játékosok erőnlétével már tisztában vagyunk. A tesztek megmutatják, hogy van még dolgunk. Az a legnagyobb kérdés, hogyan alakul a sérültek felépülése. Döntő kérdés az erőnlét, ami a Franciaországban várható magas hőmérséklet miatt is különösen lényeges” - beszélt a legfontosabb kiválasztási szempontokról a 23-as keretszűkítés kapcsán Storck.

A Nemzeti Sport Online azt tudakolta, hogy az Eb-re készülő bő keretből kimaradó Kalmár Zsolt (RB Leipzigtől kölcsönben FSV Frankfurt), Mervó Bence (Siontól kölcsönben Slask Wroclaw) kettősnek miben kell fejlődnie, hogy a vb-selejtezők során ismét lehetőséget kaphassanak.

„Jó kérdés. Mervó Bence és Kalmár Zsolt is a mi tehetségünk. Az U-válogatottban szerzett tapasztalataim alapján tudom, hogy mire képesek, ám jelenleg időre van szükségük. Mervó több mint fél évig nem játszott, most kezdi utolérni magát az új csapatában, Lengyelországban. Kalmár Zsoltnak is először a klubjában kell fontos szerepet játszania. A jövőben azonban ők is fontos szerephez juthatnak még a magyar válogatottban, ahogy más fiatalok is, de nekik még időre van szükségük” – válaszolta Storck.

A kapitány az ausztriai edzőtáborral kapcsolatban elmondta, fontos, hogy kiszakadjon egy kicsit Telkiből a csapat, ne váljon monotonná a munka, és mivel Bad Kleinkirchheimben remek körülmények között, kiváló pályákon készülhetnek, erre az edzőtáborra esett a választás

Elhangzott az is, hogy Stieber Zoltán (Nürnberg) és Kleinheisler László (Werder Bremen) várhatóan csak később csatlakozik majd a kerethez, mert úgy néz ki, rájátszás vár rájuk a német bajnokságban, éppen egymás ellen játszhatnak. Ezért erősen kérdéses, hogy ők mennyit tudnak majd Ausztriában készülni.

A válogatott keddtől május 18-ig készül Ausztriában, majd a 20-i, Elefántcsontpart elleni találkozó után, május 23-án utazik vissza a csapat Ausztriába, és onnan megy majd a június 4-i, Németország elleni idegenbeli meccsre.

FIOLA ÉS LANG AZ NB I-RŐL ÉS AZ EB-RŐL

A sajtótájékoztató első felében Fiola Attila és Lang Ádám válaszol az újságírók kérdéseire.

„Pörgős, jó edzésen vagyunk túl, már várjuk a délutáni tréninget” – kezdte a sajtótájékoztatót Lang Ádám, majd Fiola Attila hozzátette, jó állapotban érzi magát, jólesett neki a tréning, és már kíváncsian várja a folytatást.

„Elég érdekesen alakult a Videotonban ez a szezonom, de ezzel már nem szeretnék foglalkozni, ez a múlt, most csak az Európa-bajnokságra történő felkészülés foglalkoztat” – nyilatkozta a jövőjét érintő kérdésre Lang Ádám, aki tavasszal kevesebb játéklehetőséget kapott Fehérváron, mint ahogy szerette volna.

Fiola is azt hangsúlyozta, hogy a számára, illetve csapata, a Puskás Akadémia számára nagyon nehéz, kieséssel záruló szezon után most már csak a válogatottra szeretne összpontosítani.

Ezzel kapcsolatban a jobbhátvédtől azt kérdeztük, mit szól ahhoz, hogy egyedüli nem fradistaként bekerült a Nemzeti Sport Online olvasói álomcsapatába, és gondol-e arra, hogy a Fradiban is folytatódhat a pályafutása.

„Nem foglalkozom a jövőmmel, másfél éves szerződés köt Felcsútra. Annak örülök, hogy az NSO csapatába bekerülhettem, de most már a felkészülésre, a felkészülési meccsekre figyelek. A jövőmmel majd ráérek az Eb után foglalkozni” – válaszolta kérdésünkre a PAFC védője.

A két játékos kifejtette, egészséges versenyszellem jellemzi a keretet. Most még a felkészülési mérkőzésekre, az Elefántcsontpart és a Németország elleni mérkőzésre figyelnek. Fiola hangsúlyozta, hogy az Eb-n az osztrákok elleni mérkőzés meghatározó lehet a csoport végkimenetelét illetően is, szeretné, ha továbbjutnának a csoportból.

„Nemzetközi szinten sokkal nagyobb a tempó. Mentálisan kell felvennünk a versenyt. Olyan sorozatterhelés jöhet, amelyhez nem feltétlenül vagyunk hozzászokva, de az a munka, amelyet a válogatottnál végzünk, megteremtheti az alapot, hogy bírjuk az iramot” – mondta kérdésre válaszolva Lang.

„Az NB I-es mérkőzéseken mentálisan szoktam elfáradni, ezt főképp a szerda-szombat ritmusban játszott bajnokikon éreztem magamon. Én minden meccsemhez úgy állok hozzá, mintha az lenne az utolsó. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer válogatott leszek, ezért szeretnék helytállni mindenki ellen” – mondta ugyanezzel kapcsolatban Fiola.

A védő hozzátette, a leendő Eb-ellenfeleket már figyeli, próbál felkészülni a cseleikre, a játékukra, legyen szó akár Arnautovicról vagy Cristiano Ronaldóról.

„Szeretném nekik is megmutatni, hogy én is ott vagyok a pályán” – mondta határozottan Fiola.


A MAGYAR VÁLOGATOTT 30 FŐS KERETE
Kapusok:
Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Getafe)
Védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Bese Barnabás (MTK), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Lang Ádám (Videoton), Pintér Ádám (Ferencváros), Korcsmár Zsolt (Vasas), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva)
Középpályások: Elek Ákos
(DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Vida Máté (Vasas), Kleinheisler László (Werder Bremen), Sallai Roland (Puskás Akadémia)
Támadók: Dzsudzsák Balázs
(Bursaspor), Stieber Zoltán (Nürnberg), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Szalai Ádám (Hannover), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Böde Dániel (Ferencváros), Lencse László (Újpest FC)

MINDEN A 2016-OS FRANCIAORSZÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁGRÓL!

Szurkolj élőben az Eb-n!www.pegazus.hu

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Március 26., Budapest: MAGYARORSZÁG–Horvátország 1–1
Május 20., Budapest: Magyarország–Elefántcsontpart
Június 4., Gelsenkirchen: Németország–MAGYARORSZÁG
EURO 2016
AZ F-CSOPORT MENETRENDJE
Június 14.18.00Ausztria–MAGYARORSZÁGBordeaux, Matmut Atlantique
Június 14.21.00Portugália–IzlandSaint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁGMarseille, Stade Vélodrome
Június 18.21.00Portugália–AusztriaPárizs, Parc des Princes
Június 22.18.00Izland–AusztriaSaint-Denis, Stade de France
Június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumières
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik