U19-es női Eb: ezúttal elmaradt a bravúr, súlyos vereség a vége

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.07. 15:59
A magyar női U19-es labdarúgó-válogatott 4–0-s vereséget szenvedett Svájctól az Európa-bajnoki selejtező elitkörének második fordulójában. A svájciak már a harmadik percben megszerezték a vezetést, majd az első félidő további részében háromgólos előnyre tettek szert. A kegyelemdöfést jelentő negyedik találat a hajrában született.

Igazi futballidő várta a női U19-es Eb-elitkör játékosait és a szurkolókat Szombathelyen, ahol délután a korosztályos magyar válogatott ellenfele Svájc válogatottja volt. Az erőviszonyok az első játéknap után nem rajzolódtak ki igazán, hiszen két döntetlen született a csoport két mérkőzésén, előzetesen annyit azért tudni lehetett, hogy a svájciak előrébb járnak csapatunknál, így nehéz meccsre számíthattak fiataljaink.

A svájci csapat a kezdés után nekiesett a magyar válogatottnak, és nem hagyott kétséget afelől, hogy győzni akar. A harmadik percben meg is szerezte a vezetést, így Kaján Zsanettéknek gyorsan rendezniük kellett a sorokat, és bár a játék kiegyenlítettebbé vált, továbbra is ellenfelünk maradt lendületben. A 27. percben a fölénye (újabb) góllá érett, Cinzia Zehnder fejjel talált a kapunkba egy rögzített játékhelyzet után. A félidő második felében ugyan eljutottunk a svájci kapuig, de igazán nagy veszélyt nem tudtunk kialakítani. A svájci válogatott viszont tudott, a félidő hosszabbításában Widmer talált be, így 3–0-s svájci vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

Kettős cserével próbálta frissíteni csapatát Turtóczki Sándor, pályára lépett Szakonyi Emese és Kun Barbara is. Talán ennek is köszönhetően a második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, de hiába jutottunk el helyzetig, nem tudtuk megszerezni a szépítő gólt. Ellenben a svájci csapat újra betalált. A 82. percben Mégroz volt eredményes, ezzel be is állította a 4–0-s végeredményt.

„Sajnos az első mérkőzést nem sikerült igazán kipihenniük a lányoknak. A csapatunk nincs hozzászokva ahhoz, hogy három nap alatt két ilyen színvonalú meccset játsszon, emiatt megszorítani sem tudtuk ellenfelünket. Ráadásul a kezdeti bizonytalanságunkat könyörtelenül kihasználták, ekkor még felálltunk, és egyenlő ellenfelei voltunk a svájciaknak. A második kapott gól elkerülhető lett volna, és meg is pecsételte a sorsunkat. Kétgólos hátrányban futottunk az eredmény után, kinyíltunk, és ez további lehetőségeket jelentett az ellenfélnek” – mondta a mérkőzés után Turtócki Sándor szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

„Svájc válogatottja nagyobb játékerőt képvisel a miénknél, így a maximumot kellett volna kihoznunk magunkból ahhoz, hogy felvegyük velük a versenyt. Ez ma nem sikerült. Norvégia ellen remélhetőleg sokat számít majd a plusz egy pihenőnap, frissebb lesz a játékunk, és sikerül megszorítanunk őket” – tette hozzá a szakember.

A magyar csapat – amely kedden 1–1-es döntetlent játszott az oroszokkal – vasárnap a norvégokkal találkozik, akik győzelem esetén nagy lépést tesznek az Eb-részvétel felé.

A szlovákiai Európa-bajnokságra a hat selejtezőcsoport győztese mellett a legjobb második helyezett jut ki.

U19-ES NŐI EB-SELEJTEZŐ
ELITKÖR, 2. FORDULÓ
Svájc–Magyarország 4–0 (3–0)
MAGYARORSZÁG:
Schildkraut Fruzsina – Kiss Gabriella, Németh Hanna, Turányi Lilla, Csányi Diána (Kun Barbara, a szünetben) – Kocsán Petra (Krascsenics Csilla, 86.), Farádi-Szabó Edina, Gruber Brigitta – Gelb Mónika (Szakonyi Emese, a szünetben), Kaján Zsanett, Krascsenics Petra

A csoport másik mérkőzésén
Norvégia–Oroszország 1–0

A csoport állása: 1. Svájc 4 pont (6–2), 2. Norvégia 4 (3–2), 3. Oroszország 1 (1–2), 4. MAGYARORSZÁG 1 (1–5)

AZ U19-ES EB-SELEJTEZŐ ELITKÖRÉNEK HÁTRALÉVŐ PROGRAMJA
Április 10., vasárnap

14.00, Bük: Oroszország–Svájc
14.00, Szombathely: MAGYARORSZÁG–Norvégia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik