U19-es női Eb: 37 lövés, 5 gól – a mieink bejutottak az elitkörbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.20. 18:37
A hazai közönség előtt pályára lépő U19-es magyar női labdarúgó-válogatott esélyeshez méltó módon 5–0-ra legyőzte Kazahsztánt a 2016-os Európa-bajnokság selejtezősorozatának harmadik fordulójában, ezzel bejutott az áprilisi elitkörbe.

A mieink végig nagy fölényben játszottak a Bükön rendezett mérkőzésen, az UEFA statisztikai lapját böngészve kijelenthető, hogy a végeredmény a kazahok számára hízelgő. Az európai szövetség hivatalos honlapja szerint Turtóczki Sándor csapata 37 kapura lövéssel próbálkozott a meccsen, és összesen 53 veszélyes támadást vezetett.

A magyar válogatott az első negyedóra végén az előző két találkozón csak helyzetekig jutó Kaján Zsanett jóvoltából szerzett vezetést, majd a játékrész hajrájában tíz perc leforgása alatt újabb három gólt jegyzett. Kaján második találata után Szakonyi Emese és Gelb Mónika is betalált, a végeredményt a hajrához közeledve Turányi Lilla állította be.

„Az első félidő elején adódtak nehézségeink, az első helyzeteinkből még nem tudtunk gólt szerezni, és ez egy kicsit fokozta az idegességet, kapkodóvá tette a lányokat. A vezető gól után azonban megnyugodtunk, és végül kijött a két csapat közti különbség, ilyen különbséggel is megérdemelt győzelmet arattunk. Örömteli, hogy olyan csapatunk van, amellyel egy tudatosan megtervezett tornát tudtunk sikerrel lejátszani. Ez teljes mértékben a lányokat dicséri, végig tudatosan, fegyelmezetten futballozva valósították meg, amit elterveztünk, le a kalappal előttük” – dicsérte játékosait az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor szövetségi edző.

A csoport másik mérkőzésén Szombathelyen a németek 6–1-re megverték a szerbeket, így a kvartett második helyén végző mieink bejutottak az áprilisi elitkörbe, melyben ismét négyes csoportokban zajlanak majd a küzdelmek. A sorsolást december 10-én tartják Nyonban.

U19-ES EB-SELEJTEZŐ
5. CSOPORT, 3. FORDULÓ
Magyarország–Kazahsztán 5–0 (4–0)
MAGYARORSZÁG:
Schildkraut Fruzsina – Kun Barbara, Turányi Lilla, Németh Hanna, Szabó Dorottya – Gruber Brigitta, Csányi Diána (Vicai Katalin, 71.) – Szakonyi Emese (Krascsenics Petra, 75.), Kocsán Petra, Gelb Mónika (Magyarics Zoé, 86.) – Kaján Zsanett
Gólszerző: Kaján (16., 35.), Szakonyi (40.), Gelb (44.), Turányi (73.)

A csoport másik mérkőzésén
Szerbia–Németország 1–6

A selejtezőcsoport végeredménye: 1. Németország 9 pont, 2. MAGYARORSZÁG 6, 3. Szerbia 3, 4. Kazahsztán 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik