Északír–magyar: így emlékszik vissza Király a kapott gólra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.11. 08:48
null
Fájó pillanat – Király kiüti a labdát, Lafferty egyenlít (Fotó: AFP)
Guzmics Richárd és Király Gábor is szombathelyi kötődésű, előbbi korábban volt, utóbbi jelenleg is a Haladás játékosa. A két játékos a klub honlapjának mesélt a románok és az északírek elleni mérkőzésről.

„A két meccs előtt az volt az elvárásom, hogy vagy tartsuk meg harmadik helyünket, vagy lehetőség szerint zárkózzunk fel az előttünk álló csapatokhoz – mondta Király Gábor a haladas.hu-nak. – Előbbi valósult meg, harmadik helyen állunk a csoportban, így e tekintetben saját kezünkben van a sorsunk. A csapatvédekezésünk rendben van, a támadások terén viszont előre kell lépnünk. Ha eredményesen akarunk lenni, gólt, gólokat kell szereznünk.”

„Az északírek egyenlítő találatánál a szöglet után kipattanó labdát rárúgták, a gólszerző, Lafferty átlépte, elég közel hozzám, ez mindig veszélyes, mert ha beleér, megváltozik a labda iránya. Arra koncentráltam, hogy blokkoljam a lövést, hogy ha meg is pattan, kész legyek védeni. Sikerült is, csak sajnos a rólam kipattanót berúgta a támadó.”

A kapott gólunk

Király mind a két találkozót végigvédte, Guzmics azonban a románok ellen még csereként állt be az első félidőben a sérült Juhász Roland helyére. Észak-Írországban már végigjátszotta a találkozót, sőt ő szerzett vezetést csapatunknak.

„Csereként, belső védőként, ilyen felfokozott hangulatú meccsen nem volt egyszerű beszállni – kezdte Guzmics Richárd. – Abban a néhány percben, amíg a készülődtem, fejben igyekeztem összerakni, mi vár rám, mi a feladatom, nem stresszként, hanem bizonyítási lehetőségként tekintettem a cserémre. Ráadásul Bernd Storck szövetségi kapitány korábban jelezte, ha a belső védő posztján váltani kell, én vagyok az első számú jelölt.”

„Jól sikerültek a párharcaim, a labdaszerzéseim, ráadásul majdnem fejeltem egy gólt, ám a román védő olyannyira a nyakamon volt, hogy nem tudtam rendesen irányítani a labdát. Az északírek ellen ugyanazt a kemény futballt várta tőlem a szövetségi kapitány, mint a románok ellen. Többször felmentem fejelni, de nem volt könnyű megélni az angol klubcsapatokban futballozó északír védők mellett.”

„Ha fejjel nem is, egy lecsorgó labda után lábbal betaláltam, és már rohantam is ünnepelni a magyar szurkolókhoz, akiknél ráadásul egy szombathelyi zászlót is láttam. Nem tudom, hogy a gólommal feledtettem-e a bukaresti hibámat, de azon vagyok, hogy minden meccsen jól teljesítsek. Számomra fontos a szurkolók véleménye, Szombathelyen és itt, Krakkóban is azért szeretnek sokan, mert kiteszem szívem-lelkem a pályán.”

„Krakkói csapattársaim és edzőim is gratuláltak a gólomhoz és a játékomhoz. Vegyes érzések kavarognak bennem, örülök a gólomnak, de csalódott vagyok a döntetlen miatt. Ami a hátralévő meccseinket illeti, mindkettőt meg szeretnénk nyerni, de nem számolgatnék most, hogy ez mire lehet elég.”

Guzmics találata

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik