Utánpótlás: Pisontnál nincs tetkó, fülbevaló és extrém haj

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.13. 21:53
A napokban beszámoltunk róla, hogy Pisont István ismét a magyar futballutánpótlásban dolgozik. Az utanpotlassport.hu interjút készített a korábbi szövetségi edzővel, az 1908 Szentlőrinci AC KSE utánpótlásának frissen kinevezett szakmai igazgatójával.

„Most főleg tervezek és szervezek. Az a célunk, hogy a Deák Bamba Akadémia az ország élvonalába kerülhessen azáltal, hogy a labdarúgóink magas szinten játszhatnak – idézi az utanpotlassport.hu Pisont Istvánt. – Ez a legfontosabb. Vagyis mi elsősorban nem a SzAC-ért, hanem a magyar futballért dolgozunk. Ha komoly akadémia jelentkezik be bármelyik tehetségünkért, annak mi csak örülünk, és gond nélkül elengedjük, legyen akármilyen fiatal, mert az a munkánkat minősíti.”utanpotlassport.hu Pisont Istvánt. – Ez a legfontosabb. Vagyis mi elsősorban nem a SzAC-ért, hanem a magyar futballért dolgozunk. Ha komoly akadémia jelentkezik be bármelyik tehetségünkért, annak mi csak örülünk, és gond nélkül elengedjük, legyen akármilyen fiatal, mert az a munkánkat minősíti.”

Pisont hozzátette: nemcsak futballozni tanítják, hanem nevelik is a gyerekeket – beszélgetnek például a tetoválásokról, a fülbevalókról és az extrém hajviseletről is.

„Mindhármat tiltani fogjuk, mert nem idevalók. Ne ezekkel akarjanak a fiatalok kitűnni, hanem a teljesítményükkel. Felnőttként már más a helyzet, de amíg az akadémiához tartoznak, nem tehetik meg. Akinek már eddig is volt tetoválása, azt már természetesen nem kell eltüntetni. De aki ezután csináltat, annak nem engedhetem meg, hogy nálunk folytassa, hiszen így nem azonosul a klubbal, a filozófiával, és nincs hitelem előtte. Márpedig én továbbra is tartom, hogy a magyar futballnak először is erkölcsileg kell megtisztulnia, és ez is fontos lépés lehet az úton.”

A volt szövetségi edző sok minden másról is beszél az interjúban, például elmondja: Bernd Storck szereplését jogtalannak tartotta az U20-as világbajnokságon. A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik