U17: Tajti Mátyás is utazik a törökországi összetartásra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.04. 11:00
Az Európa-bajnoki elitkör márciusi, magyarországi tornájára készülő U17-es labdarúgó-válogatott mától egy hétig Törökországban edzőtáborozik. Belvon Attila szövetségi edző vezetésével 23 játékos utazik Belekbe – írja az MLSZ hivatalos honlapja.

Az 1998-as születésű játékosokból álló U17-es válogatott március 20. és 25. között a cseh, a skót és a bosnyák válogatottal mérkőzik meg az Eb-eltikör Telkiben és Tatabányán sorra kerülő négyes tornáján. A májusi, bulgáriai Eb-n a létszámemelésnek köszönhetően 16 csapat vesz részt, a selejtezőn már a második hely is Európa-bajnoki kvalifikációt jelenthet.

„Az Eb-selejtező elitkör mérkőzéseire tervezett taktikai elemek gyakorlása lesz a fő feladatunk – jelölte meg a törökországi tábor célját Belvon Attila az mlsz.hu-nak. – A legfontosabb, hogy gyorsítsunk a védekezésből támadásba, valamint a támadásból védekezésbe történő átmeneteken, hogy labdavesztéskor minél előbb rendeződni tudjunk, labdaszerzéskor pedig a lehető leggyorsabban támadásba lendüljünk. Kiemelten foglalkozunk a gyors súlypontáthelyezésekkel, oldalváltásokkal, az ellenfélre való nyomásgyakorlással és a rögzített helyzetekkel is. Megkezdjük az elitkörös ellenfelek feltérképezését is, de a törökországi programban még a saját játékunk kialakítása lesz napirenden.”

Az elitkörben szereplő alapcsapatból – klubja kérésére – nem tarthat a többiekkel két légiós, Bíró Bence és Szalai Attila, míg Szalai András sérülése miatt maradt ki. A csapat két felkészülési meccset is játszik Törökországban: vasárnap a román válogatott, jövő kedden a dán Silkeborg korosztályos csapata lesz az ellenfél.

A válogatott játékosaira az elitkör előtt még egy összetartás vár, március elején a finnekkel játszanak felkészülési mérkőzéseket Telkiben.

AZ U17-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Demjén Patrik
(MTK Budapest), Szalay Alex (Újpesti TE), Vajda Dániel (Budapest Honvéd-MFA)
Védők: Tóth Dávid (Győri ETO FC), Patik Márton (FC Salzburg), Nemes Barna (Budapest Honvéd-MFA), Nagy Zsombor (MTK Budapest), Tóth Bence (Puskás Akadémia), Gergényi Bence (Budapest Honvéd-MFA)
Középpályások: Molnár Tamás (Illés Akadémia), Bodrogi János (Budapest Honvéd-MFA), Vogyicska Bálint (MTK Budapest), Tajti Mátyás (FC Barcelona), Szabó Bence (Puskás Akadémia), Szőke Dániel (Illés Akadémia), Tóth Keve (Puskás Akadémia)
Támadók: Tömösvári Bálint (Budapest Honvéd-MFA), Bíró Ákos (Budapest Honvéd-MFA), Szabó Dominik (MTK Budapest), Dragóner Filip (Ferencvárosi TC), Kamarás György (Puskás Akadémia), Herjeczki Kristóf (Budapest Honvéd-MFA), Kovács Dávid (Vasas FC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik