Eb 2016: „Nincs könnyű meccs, de nem kell félnünk a finnektől”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.14. 08:32
null
A szakértők között nincs egyetértés abban, mennyire is esélyes a finnek ellen a magyar válogatott (Fotó: Korponai Tamás)
A magyar labdarúgó-válogatott ma este 20.45 órától Finnországot fogadja az új Üllői úti arénában Európa-bajnoki selejtezőn. A találkozó előtt a Nemzeti Sport labdarúgásunk három szereplőjét kérdezte meg arról, mit várnak az összecsapástól.

 

Várhidi Péter, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya: – Jogosan bizakodhatunk, korábban már idegenben is legyőztük a finneket, a vereséggel végződő márciusi barátságos találkozóból pedig nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Ma már nincs könnyű mérkőzés, de nem kell félnünk a finnektől, ellenfelünk még a világ élvonalának középmezőnyét sem éri el, a legutóbbi világbajnoki selejtezők során sem alkotott maradandót. Bárki bármit mond, egyértelműen a magyar válogatott számít a favoritnak, a győzelmen kívül nem is tudok mást elképzelni. Nehéz megjósolni, milyen futballt hozhat a találkozó, ám a játék egyébként is másodlagos lesz pénteken. Csakis a három pont számít, hiszen ha a céljaink nem változtak, és valóban ott szeretnénk lenni az Európa-bajnokságon, győznünk kell. Ám akármi is történik, túl sok meccs van még hátra ahhoz, hogy fellélegezzünk vagy éppen temessük a csapatot.

SZAVAZÁS

Legyőzi-e a finneket a magyar válogatott a soros Európa-bajnoki selejtezőn?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Fehér Csaba, korábbi 41-szeres válogatott játékos: – Az elmúlt két mérkőzés négy pontja után nagyobb nyomás nehezedik a labdarúgókra, ám Dárdai Pál és a stábtagok segítségével ezt képesek lesznek kezelni. Ugyanakkor nem jelenthetjük ki, hogy a magyar válogatott a találkozó esélyese, hiszen jó erőkből álló finn együttessel találkozunk. Mindkét oldalon szerepelnek olyan futballisták, akik eldönthetik a meccset, s mivel kiegyenlített játékra számítok, döntő lehet, hogy melyik oldalon láthatunk kiemelkedő egyéni teljesítményt. Persze a szurkolótábornak is fontos szerepe lesz, így csak ismételni tudom Dárdai Pál kérését: a drukkerek teremtsenek pokoli hangulatot, és csak a lefújás után mondjanak ítéletet a válogatottról. Sok van még hátra, ám ha nem nyerünk pénteken, akkor már nem bravúrra, hanem bravúrok egész sorára lenne szükség céljaink eléréséhez, ráadásul ismét a bizonytalanság lenne úrrá a csapaton. Szinte reménytelen helyzetbe kerülnénk.

Garaba Imre, korábbi 82-szeres válogatott játékos: – Mint minden szurkoló, én is azért megyek ki a stadionba, hogy minél jobb eredményt érjen el a csapat, lehetőleg nyerjen. Hozzáteszem, elsősorban azt nézem majd, hogy a srácok hogyan állnak hozzá a találkozóhoz, mennyire hajtják ki magukat. Ha azzal nem lesz baj, már elégedett leszek, nem mellesleg úgy az esély is jobb arra, hogy a mérkőzés győzelmet hozzon. A márciusi összecsapással nem lehet összevetni a mostanit. Ellentétben azzal, itt már tétre megy a játék, sokkal jobban kell koncentrálni. Dárdai Pál nagyon motivált, személyiségéből árad az abszolút győzni akarás. Ha sikerül ezt átadnia a játékosoknak, mentálisan fel tudja tüzelni őket úgy, ahogyan a románok ellen, akkor nem lehet baj. Úgy gondolom, Finnországnál egy kicsivel jobbak vagyunk, itthon is játszunk, élni kell a lehetőséggel.

EB 2016, SELEJTEZŐK
AZ F-CSOPORT NOVEMBERI JÁTÉKNAPJÁNAK PROGRAMJA

November 14.
Magyarország–Finnország, 20.45 (Tv: M1)
Görögország–Feröer, 20.45
Románia–Észak-Írország, 20.45

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 3 3 6–1 +5 9
2. Románia 3 2 1 4–1 +3 7
3. Finnország 3 1 1 1 4–4 0 4
4. MAGYARORSZÁG 3 1 1 1 3–3 0 4
5. Görögország 3 1 2 1–4 –3 1
6. Feröer 3 3 1–6 –5 0
A MAGYAR KERET
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Fulham – Anglia)
Védők: Fiola Attila (MVM-Paks), Forró Gyula (Újpest FC), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Diósgyőri VTK), Lang Ádám (Győri ETO FC), Poór Patrik (MTK Budapest), Varga József (Debreceni VSC-Teva)
Középpályások: Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország), Kovács István (Videoton FC), Simon Ádám (Videoton FC), Tőzsér Dániel (Watford – Anglia)
Támadók: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva – Oroszország), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Priskin Tamás (Győri ETO FC), Simon Krisztián (Újpest FC), Stieber Zoltán (Hamburger SV – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)
A FINN KERET
Kapusok: Lukas Hradecky (Bröndby – Dánia), Niki Mäenpää (VVV-Venlo – Hollandia), Henrik Moisander (FC Lahti)
Védők: Kari Arkivuo (BK Häcken – Svédország), Jarkko Hurme (Odd Grenland – Norvégia), Veli Lampi (HJK), Niklas Moisander (Ajax – Hollandia), Juhani Ojala (Tyerek Groznij – Oroszország), Sebastian Sorsa (HJK), Joona Toivio (Molde – Norvégia), Jere Uronen (Helsingborg – Svédország)
Középpályások: Roman Eremenko (CSZKA Moszkva – Oroszország), Markus Halsti (Malmö FF – Svédország), Kaspar Hämäläinen (Lech Poznan – Lengyelország), Perparim Hetemaj (Chievo – Olaszország), Joni Kauko (FSV Frankfurt – Németország), Sakari Mattila (Aalesund – Norvégia), Tim Sparv (Midtjylland – Dánia), Teemu Tainio (HJK)
Támadók: Eero Markkanen (Real Madrid Castilla – Spanyolország), Joel Pohjanpalo (Fortuna Düsseldorf – Németország), Teemu Pukki (Bröndby – Dánia), Riku Riski (Rosenborg – Norvégia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik