Magyar-orosz: az orosz újságírók nem kímélték Capellót

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.11.17. 20:40
null
Van gondja Capellónak éppen elég. Kedden mi lehetünk a következő (Fotó: Reuters-archív)
Elsősorban a jövőjével kapcsolatos híresztelésekre kellett reagálnia Fabio Capellónak, az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának a magyarok elleni keddi, felkészülési mérkőzést megelőzően.



A 68 éves olasz trénert az orosz újságírók leginkább az orosz sportminiszter hétfőn megjelent kritikájával „szembesítették". Vitalij Mutko az osztrákoktól szombaton elszenvedett 1–0-s vereséget követően a Szport Ekszpressz napilapnak úgy nyilatkozott, hogy az orosz futball tízéves lemaradásban van, visszasüllyedt az európai középmezőnybe, és ezzel a játékkal senki sem lehet elégedett.
„Drasztikus változások jönnek" – jelentette ki a sportvezető.

Capello elmondta, személy szerint a videoelemzést követően is úgy érzi, csapata jól játszott Bécsben, és csak egy rövid kihagyás miatt kapott ki. A személyét, egészen pontosan a lehetséges távozását is érintő kérdések elől kitért a szakember, ugyanakkor elmondta, a csapaton belül jó a hangulat, az elmúlt két találkozót leszámítva a játékosok elérték céljaikat.

Az orosz újságírók nem kímélték az olasz szakembert, aki „papíron" a világ egyik legjobban fizetett szakvezetője. Arra a kérdésre, miszerint hajlandó lenne-e felállni a kispadról úgy, hogy lemond a végkielégítésről, csupán annyit jegyzett meg, hogy hónapok óta nem kapott fizetést.

„SOKAN TÉVEDNEK AZ OROSZ FOCIT ILLETŐEN!”

Roman Sirokov csapatkapitány elmondta, az elmúlt egy évben gyengébben teljesítettek, de szeretnének mihamarabb, lehetőleg már a keddi összecsapáson visszanyerni valamit az együttes presztízséből. Hozzátette, véleménye szerint a magyar válogatott támadófutballt játszik majd saját közönsége előtt, de ők is erre fognak törekedni.

Sirokov a Dinamo Moszkvában futballozó Dzsudzsák Balázs játékát jól ismeri, ugyanakkor rajta kívül csak a korábban a Zenitet erősítő Huszti Szabolcs nevét tudta megemlíteni.

Újságírói kérdésre a középpályás azt mondta, nem gondolja, hogy veszélyben lenne Fabio Capello állása a csapatnál, így nem érte, hanem a hazájukért kell küzdeniük.

Az orosz válogatott négy fordulót követően a harmadik helyen áll a G-csoportban. A nyitófordulóban Liechtensteint győzte le, majd következett a Svédországban elért döntetlen, ezt követően hazai pályán a moldovaiakkal sem bírt az együttes, majd a hétvégén kikapott az osztrákoktól.

A Magyarország–Oroszország felkészülési mérkőzés kedden 20.30-kor kezdődik a Ferencváros Üllői úti stadionjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik