Román-magyar: esküvője miatt marad ki a „nicosiai hős”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.06. 20:53
null
Constantin Budescu esküvője miatt marad le a mieink elleni meccsről (Fotó: gsp.ro)
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Astra Giurgiu tulajdonosa, Ioan Niculae a helyi Digi Sportnak adott interjújában fényt derített arra, hogy Victor Piturca szövetségi kapitány azért nem hívta be keretébe csapata játékosát, Constantin Budescut, mert a gólerős középpályásnak vasárnap lesz az esküvője.

 

Mint ismert, a román válogatott szombaton Magyarország, jövő kedden Finnország ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn.

Az előző idényben ezüstérmet szerző, kupa- és szuperkupa-győztes Astra Giurgiu két játékosa kapott meghívót Piturcától, a kapus Silviu Lung és a középpályás Gabriel Enache, a román liga egyik legtechnikásabb játékosának tartott középpályás, Constantin Budescu ugyanakkor kimaradt.

Az előző két idényben 25 gólt szerző, a mostani kiírásban négy találatnál járó középpályásnak így továbbra is várnia kell első válogatottságára – amelyre minden bizonnyal sor került volna a következő két mérkőzésen.

A csapat tulajdonosa, Ioan Niculae elmondása szerint beszélt Victor Piturcával a játékos hiányzásáról, és az Astra első számú embere szerint az ok nem más, mint hogy a 25 éves középpályás esküvőjét a két selejtező közé, egészen pontosan vasárnapra tervezték.

Niculae a Digi Sportnak adott nyilatkozatában kiemelte, hogy az „esküvő időpontját még márciusban jelölték ki, nem most. A döntés idején még nem tudták, hogy a mérkőzés egybe esik az esküvő időpontjával."

A klubelnök szerint Budescut „nevezhették volna a nagyon fontos magyarok elleni meccsre, ahol játszhatott volna anélkül, hogy a gondolatai máshol járnak, és vasárnap ment volna az esküvőjére."

A játékos 2013-ban az Európa-liga selejtezőjében a Leandróval felálló Omonia Nicosia otthonában továbbjutást érő gólt szerzett – egyes források az első találatot is neki adják, mások öngólként tüntetik fel – az akkor már emberhátrányban játszó Astrában (1–1 otthon, 2–1-es siker idegenben), ezt követően pedig megkapta a „nicosiai hős" becenevet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik