Csank: Korábban ez ligaválogatott lett volna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.23. 12:39
null
Csank János úgy véli, a dánok elleni 2–2 ránk nézve hízelgő (Fotó: Mirkó István)
Csank János, a Vác FC vezetőedzője, volt szövetségi kapitány a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: aggasztó, hogy nagy gondjai vannak a válogatottnak a minőségi csapatoknál játszó légiósok hiányával.

 

„Kíváncsi voltam, mire leszünk képesek egy jó válogatott ellen: ránk nézve hízelgő iksz lett ez, de a szerencse később nem érdekes a futballban, a dánok nem tudták berúgni helyzeteiket. Lenne értelme a Pintér Attila által szorgalmazott összetartásoknak, csak egyszerűen nagyon nehezen fér be a naptárakba. Másfelől pedig tudomásul kell vennünk, az idegenlégiósainkkal nagy gondjaink vannak, az utóbbi idők leggyengébb légióstermése van most, erős túlzással a mostani magyar csapat három-négy éve ligaválogatott néven futott volna – ezzel nem lebecsülve a mostaniakat, de Geráék generációja után nincsenek stabil légiósaink. Ugyanakkor ez lehetőség is a most itthon játszóknak, hogy megmutassák magukat, s ne csak menedzserek ügyességén múljon, hogy kikerüljenek más bajnokságokba” – mondta el a korábbi szövetségi kapitány.

„„A kintiek közül a kapusokkal jól állunk: Bogdán nagyon jó kapus, de szerintem neki el kellene jönnie Angliából, mert megreked ott. Hiába óriási tehetség, az angol kapusképzés nem a legjobb, spanyolos irányt kellene inkább vennie. Gulácsi is remek kapus, ezt meg is mutatta. Langot még Veszprémből ismertem, jó képességű, gyors, rutin kell neki. Szerintem Varga Józsi nem tud jobbhátvédet játszani, s látszik is rajta, neki sincs hozzá nagy kedve – ellenben kitűnő védekező középpályás. A pálya közepe a legnehezebb ügy, mert oda kell három-négy olyan futballista, aki képes uralni a mezőnyt. A mostaniakra az dicséretként elmondható e meccs alapján, hogy nem égtek meg” – tette hozzá.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–DÁNIA
22szöveges tudósítás ITT!
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 20 000
néző
Magyarország: Gulácsi – Varga J., Lipták (Juhász, 57.), Lang, Korhut (Szabó J., 57.) – Pátkai (Kalmár, a szünetben), Tőzsér – Gyurcsó (Koman, a szünetben), Szakály P. (Varga R., a szünetben), Dzsudzsák – Rudolf (Nikolics, 67.)
Dánia:
Andersen – Ahlmann, Agger, Kjaer (Würtz, a szünetben), L. Jacobsen – Kvist (Schöne, a szünetben) – Kusk (Rasmussen, a szünetben), Krohn-Dehli (Kahlenberg, 79.), J. Poulsen (Bjelland, a szünetben), C. Eriksen – Braithwaite
G:
Dzsudzsák (25.), Varga R. (69.), ill. C. Eriksen (56.), Schöne (72.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik