Válogatott: Több összetartás, nagyobb támogatottság kell - Pintér

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.22. 22:42
null
A csapatkapitány Dzsudzsáké volt az első válogatott gól az új Nagyerdei Stadionban, de a győzelem elmaradt (Fotó: Mirkó István)
A Magyarország–Dánia (2–2) felkészülési mérkőzés után a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Pintér Attila arról beszélt, hogy több összetartásra, nagyobb támogatottságra van szüksége a válogatottnak a klubok részéről ahhoz, hogy olyan szervezett csapatunk legyen, mint a dánoknak. A vendégek kapitánya arról beszélt, hogy nagy fölényben játszottak.

„A dánoknak tizennégy éve egy szövetségi kapitányuk van. Tervszerűség, szervezettség jellemzi őket. Ez az eredménye annak, ha egy edzőt hagynak dolgozni" – kezdte a meccs utáni nyilatkozatát Pintér Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Dzsudzsák: Nem szépítsük, szerencsénk volt!

TŐZSÉR DÁNIEL: ÚTON VOLTUNK NAGYON SOKAT

„Próbáltuk, amennyire lehet, elkerülni, hogy helyzetbe jussanak, de ez egy erős, jóval összeszokottabb csapat volt – mi először játszottunk ebben a formációban, sok újonc volt a válogatottban. Van hova fejlődnünk, de szerencsére mi is tudtunk két gólt szerezni, és így a hangulat sem negatív – kezdte értékelését az első magyar találatnál szép gólpasszt adó Tőzsér Dániel. – Úton voltunk nagyon sokat, nem voltunk közel az emberekhez – messze voltunk sokszor egymástól is, és hagytuk őket játszani, ezt éreztem a legnagyobb problémának. Nagyon sokat kell még dolgoznunk. Magyarországon mindig az a módi sajnos, hogy jön egy kapitány, és újra fel kell mindent építeni, ez pedig nem egyszerű. Ehhez idő kell, válogatott szinten pedig az nincs. Arra jó lesz a következő két, idézőjelben gyengébb ellenfél elleni mérkőzés, hogy begyakoroljuk a saját játékunkat is, mert itt leginkább a védekezésen volt a hangsúly.”

KALMÁR ZSOLT: ENNYI VOLT BENNE A MECCSBEN

„Az első tíz percben adódtak nekünk is lehetőségeink, utána visszaálltunk, és átadtuk a területet a dánoknak, amit nagyon jól kihasznált az ellenfél, több helyzetet alakított ki – mondta Kalmár Zsolt, a magyar válogatott egyik újonca. – Nagyon fontosnak gondolom, hogy a Győrből többen is a pályán lehettünk, hiszen megvolt közöttünk az összeszokottság, és biztattuk egymást, hogy nyugodtan játsszunk. Úgy érzem, a győri középpálya jól teljesített. Nem tudom, hogyan alakul a válogatottbeli jövőm, örülök, hogy egyáltalán itt lehetek, jó érzés ennek a csapatnak a tagja lenni. Eddig is próbáltam olyan teljesítményt nyújtani a klubomban, hogy helyem legyen, ez ezután is így lesz. Sok különbséget éreztem a magyar élvonal és a mostani válogatott találkozó irama között, ezt szintén meg kell szokni, fel kell venni a ritmust. Ha több meccset játszunk, majd hozzászokunk. A kapitány röviden értékelt az öltözőben, gratulált az eredményhez, látta rajtunk, hogy akaratosak voltunk, ennyi volt benne a meccsben.”

„El kell ismerni, a dánoknak több helyzetük volt. Az eredménnyel azonban elégedett vagyok. A dánok a második góljukat egy lecsorgó labdából szerezték. A csapatunk azonban állt a lábán. Ehhez szükség volt a szurkolók segítségére is. Tény, a dánoknak még a végén is volt nagy helyzetük. A dánok hatvan perc után vették át az irányítást. Erre számítottunk is, mert tudtuk, hogy előbb-utóbb elfogyunk, ha nagyobb nyomás alá helyeznek minket. Az NB I-ben ugyanis nem ehhez vannak szokva a játékosok. A finn meccshez képest azonban előreléptünk, mert ott már előbb bekövetkezett ez. De gratulálok a játékosaimnak az eredményhez, ez egy út eleje" – folytatta a kapitány.

„Több összetartásra, több támogatásra van szükségünk, hogy olyen szervezettek legyünk, mint a dánok. Három összetartást terveztünk a finn meccs után, hogy kijavíthassuk a hibáinkat, folytassuk a megkezdett munkát, de ez nem valósult meg " – tette hozzá Pintér Attila.

„A góljaink éppen azt bizonyítják, hogy szükség van a minél több közös munkára, mert ezek a gólok begyakorolt variációkból születtek. Ezért kérek mindenkit, hogy támogassa, hogy ez a válogatott minél többet lehessen együtt, minél többet tudjon gyakorolni" – hangsúlyozta a szakember.

„Egy egyesület jelezte, hogy nem szeretné, hogy a kiélesedő bajnoki hajrá miatt a játékosai részt vennének az összetartáson. Ezért viszont, korábbi megállapodásunk értelmében a többi klub játékosait sem hívtam meg" – beszélt az okokról Pintér, aki azonban nem nevezte meg a szóban forgó klubot.

Az is elhangzott, hogy Korhut Mihályt és Lipták Zoltánt sérülés miatt kellett lecserélni.

„Az első félidőben túl lassan játszottunk. A labda nélküli mozgásunk volt lassú. Nem voltak mozgások, nem tudtunk mit kezdeni a labdával, amikor nálunk volt, az ellenfél pedig helyzet nélkül rúgott egy gólt. Amellyel kapcsolatban az öltözőnkben éppen arról folyik a beszélgetés, hogy nem volt-e les" – kezdte értékelését a dán válogatott szövetségi kapitánya, Morten Olsen.

„A második félidőben sokkal erőteljesebben játszottunk, köszönhetően, hogy átálltunk egy 4-4-2-es formációra. Schöne jól szállt be, Eriksen is jól játszott. Hét-nyolc helyzetünk volt, a labdabirtoklást 70:30 százalékra saccolnám a javunkra" – érzékeltette a szakember, hogy véleménye szerint jelentős fölényben futballoztak.

Olsen hozzátette, ha a mérkőzést nem is, a második félidőt a mutatott játékban mindenképp megnyerte a csapata.

Juhász: Az eredmény most másodlagos!

PINTÉR ATTILA SZÖVETSÉGI KAPITÁNY ÉRTÉKELÉSE

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–DÁNIA
22szöveges tudósítás ITT!
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 20 000
néző. V: Marcniak (lengyel)
Magyarország: Gulácsi – Varga J., Lipták (Juhász, 57.), Lang, Korhut (Szabó J., 57.) – Pátkai (Kalmár, a szünetben), Tőzsér – Gyurcsó (Koman, a szünetben), Szakály P. (Varga R., a szünetben), Dzsudzsák – Rudolf (Nikolics, 67.)
Dánia:
Andersen – Ahlmann, Agger, Kjaer (Würtz, a szünetben), L. Jacobsen – Kvist (Schöne, a szünetben) – Kusk (Rasmussen, a szünetben), Krohn-Dehli (Kahlenberg, 79.), J. Poulsen (Bjelland, a szünetben), C. Eriksen – Braithwaite
G:
Dzsudzsák (25.), Varga R. (69.), ill. C. Eriksen (56.), Schöne (72.)

A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA, 2014–2015
2014
március 5.
Magyarország–Finnország (Győr)1–2
G: Rudolf
május 22.
Magyarország–Dánia (Debrecen)2–2
G: Dzsudzsák, Varga R.
június 4 .
Magyarország–Albánia (Bp., Puskás-stadion)
felkészülési
június 7.Magyarország–Kazahsztán (Bp., Puskás-stadion)felkészülési
szeptember 7.Magyarország–Észak-Írország Eb-selejtező
október 11.Románia–Magyarország
Eb-selejtező
október 14. Feröer–Magyarország
Eb-selejtező
november 14.Magyarország–Finnország Eb-selejtező
2015
március 29.Magyarország–Görögország
Eb-selejtező
június 13.Finnország–Magyarország
Eb-selejtező
szeptember 4.
Magyarország–Románia
Eb-selejtező
szeptember 7.
Észak-Írország–Magyarország
Eb-selejtező
október 8.Magyarország–Feröer
Eb-selejtező
október 11.Görögország–Magyarország
Eb-selejtező
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik