Románia: az élvonal legjobb csatárát hozták hírbe a magyar válogatottal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.06. 19:27
null
Székely Szabolcs a klubjára összpontosít, válogatottságra még nem gondol (Fotó: acspoli.ro)
Bicfalvi Eric után újabb romániai labdarúgó, Székely Szabolcs neve vetődött fel a magyar válogatottal kapcsolatban. Amíg azonban előbbi Ukrajnában légióskodik, addig utóbbi a sportújságírók és a labdarúgók szavazatai alapján idei teljesítményével kiérdemelte a román élvonal legjobb támadójának járó elismerést, amit egy gálán már át is vett.

Amint arról korábban már beszámoltunk: a 25 éves Bicfalvi középpályásként a korosztályos válogatottságig vitte, de a Steaua egykori reménységére a felnőttek között már nem számított Victor Piturca szövetségi kapitány. A 28 éves Székely ezzel szemben teljesen más pályát futott be. Az erős felépítésű, gólerős támadó alsóbb osztályban töltött esztendőket követően a Poli Timisoara játékosaként valósággal berobbant az élvonalba: a most zajló szezonban tizenöt bajnokin kilenc gólt szerzett, amellyel a múlt héten még vezette a góllövőlistát.

Székely a távirati irodának elárulta: szándékában áll a magyar állampolgárságért folyamodni – amelyet családtagjai közül már szinte mindenki megtett és meg is kapott –, viszont a klub honlapján cáfolta azt az információt, hogy szándéka mögött az áll, hogy így szerepet kaphasson a magyar válogatottban.

A temesváriak támadója határozottan leszögezte: sokat kell még bizonyítania ahhoz, hogy válogatott szinten szóba jöjjön a neve. Miután éveken át alacsonyabb osztályban játszott, érthetően lényegében késve, de nem elkésve kell felépíteni magát és karrierjét. Ennek érdekében most csak és kizárólag klubjára összpontosít, semmi másra.

Említést érdemel még, hogy az esztendő legjobb játékvezetőjének Kovács Istvánt választották meg.

Székely két gólja a Gaz Metan ellen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik