Román-magyar: A döntetlen is jó lehet, de győzelemre törünk - Piturca

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.05. 12:54
null
Pitruca győzelemre tör a magyarok ellen (Fotó: Reuters – archív)
Victor Piturca, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint elméletben a döntetlen is elég lehet csapatának a pénteki, Magyarország elleni világbajnoki selejtezőn, de ettől még a győzelemre játszanak majd.

 

„Elméletben egy döntetlen esetén is maradna esélyünk a második hely megszerzésére, de a győzelemre törekszünk. Akárhogy is nézzük, Törökországot meg kell vernünk. Tisztában vagyok a mérkőzés fontosságával, de ez akkor is csak egy futballmeccs, amelyet élvezni kell – ahogy Jenei Imre is tanította nekünk (Jenei Imre Victor Piturca edzője is volt korábban – a szerk.). Romániát fogjuk képviselni 50 ezer szurkoló előtt. Úgy kell küzdenünk, mint a kutyáknak, de úriemberként, szép játékot játszva” – nyilatkozta a csütörtöki sajtótájékoztatón Victor Piturca román szövetségi kapitány, aki hozzátette, elégedett a bukaresti pálya állapotával.

„Nehéz összecsapásra számítunk egy olyan ellenféllel, amely az utóbbi időkben rohamosan fejlődik. Sorsdöntő lehet a találkozó. Még nem döntöttem el, kik fognak szerepelni a kezdőcsapatban” – tette hozzá a szakember.

Piturca kitért néhány kulcsjátékosára is: a meccshiánnyal küzdő Ciprian Maricáról például még nem döntött, hogy játszik-e vagy sem, míg a hasonló helyzetben lévő Vlad Chiriches erőnléti állapota már megfelelő. Gabriel Torje kapcsán úgy érzi, az egyik legjobb formában lévő román játékos jelenleg, míg a stuttgarti Alex Maximnak teljes szabadságot szán a pályán.

„Ez a legfontosabb mérkőzés, el kell felejteni a tizennégy évvel ezelőtti összecsapást. Akkor az első helyért Portugáliával voltunk versenyben, most a második helyet igyekszünk megcsípni. Nem gondolom, hogy botrányba torkollana a meccs. A magyar csapat nem szokott letámadni, megnézzük, hogyan állnak majd a találkozóhoz. Minden támadójuk veszélyes. Nagyjából egyenlő erőt képvisel a két gárda, a szurkolók jelenthetik a különbséget” – fejezte be mondandóját Piturca.

A román válogatott csapatkapitánya, Razvan Rat is részt vett a mai sajtótájékoztatón, és úgy nyilatkozott, mindent bele kell adniuk a magyarok ellen.

„Olyan meccset játszunk, amely eldöntheti a továbbjutást, úgyhogy mindent bele kell adnunk. Mindegy, mit mondunk most, a pályán dől el minden. Kevesebbet kell beszélni, és többet kell tenni. Holnap bármi megtörténhet. Fontos, hogy nagyon jól védekezzünk. Egy álom lenne mindannyiunk számára, ha kijutnánk a vb-re. Mindenkinek tisztában kell lennie ennek a súlyával" – nyilatkozta Razvan Rat.

A ROMÁN VÁLOGATOTT KERETE A MAGYAROK ÉS A TÖRÖKÖK ELLENI MÉRKŐZÉSRE
Kapusok:
Ciprian Tatarusanu (Steaua Bucuresti), Bogdan Lobont (AS Roma), Silviu Lung (Astra Giurgiu)
Védők: Alexandru Matel (Astra Giurgiu), Srgian Luchin (Dinamo Bucuresti), Paul Papp (Chievo Verona), Valerica Gaman (Astra Giurgiu), Dorin Goian (Aszterasz Tripolisz), Dragos Grigore (Dinamo Bucuresti), Vlad Chiriches (Tottenham Hotspur), Razvan Rat (West Ham United), Iasmin Latovlevici (Steaua Bucuresti)
Középpályások: Alexandru Bourceanu, Doru Pintilii, Adrian Popa, Cristian Tanase (mind Steaua Bucuresti), Ovidiu Hoban (Petrolul Ploiesti), Gabriel Torje (Udinese Calcio), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart)
Támadók: Marius Alexe (Sassuolo), Gheorghe Bucur (Kubany Krasznodar), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Ciprian Marica (csapat nélkül)

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz Pireusz)
Védők: Devecseri Szilárd (Haladás), Fiola Attila (MVM Paks), Guzmics Richárd (Haladás), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Kádár Tamás (Diósgyőri VTK), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Laczkó Zsolt (Padova), Lipták Zoltán (Győri ETO), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Hajnal Tamás (Ingolstadt), Koman Vladimir (FK Ural), Kovács István (Videoton), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Szakály Péter (Debreceni VSC), Varga József (Middlesbrough)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (Roda), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Schalke 04)
Biztonsági tartalékok: Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg), Nikolics Nemanja (Videoton), Pátkai Máté (Győri ETO), Varga Roland (Győri ETO)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 6 6 20– 2 +18 18
2. MAGYARORSZÁG 6 3 2 1 13– 8 +5 11
3. Románia 6 3 1 2 10–10 0 10
4. Törökország 6 2 1 3 7– 7 0 7
5. Észtország 6 2 4 3– 9 –6 6
6. Andorra 6 6 0–17 –17 0
A TOVÁBBI PROGRAM
2013. szeptember 6. Románia–Magyarország
2013. szeptember 6. Észtország–Hollandia
2013. szeptember 6. Törökország–Andorra
2013. szeptember 10. Andorra–Hollandia
2013. szeptember 10. Magyarország–Észtország
2013. szeptember 10. Románia–Törökország
2013. október 11. Észtország–Törökország
2013. október 11. Hollandia–Magyarország
2013. október 11. Andorra–Románia
2013. október 15. Magyarország–Andorra
2013. október 15. Románia–Észtország
2013. október 15. Törökország–Hollandia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik