Jenei Imre szoros meccset és román győzelmet vár

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.09.04. 14:27
null
Jenei Imre amondó, kiegyensúlyozottak az erőviszonyok a két válogatott között (Fotó: Mirkó István)
Jenei Imre volt román és magyar szövetségi kapitány kiegyensúlyozott mérkőzésre, parázs hangulatra és román győzelemre számít a román–magyar labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

A 76 éves szakember a maszol.ro romániai magyar hírportálnak nyilatkozott a péntek esti, bukaresti találkozóról. Elmondta, nagyon kiélezett mérkőzésre számít, hiszen mindkét válogatott szeretné megszerezni a csoportban a pótselejtezőt érő második helyet.

Jenei szerint a románoknak a meccsre kilátogató 50 ezer néző ad majd olyan pluszt, amely szükséges a győzelemhez. A kérdésre, hogy román győzelemre számít-e, elmondta: „otthon játszanak, a hazai pálya ötvenezer néző előtt erősen tudja befolyásolni a játékot”.

Arra, hogy mi billentheti az egyik vagy a másik oldalra az összecsapást, úgy reagált: nagyon sokat számít, hogy milyen napot fognak ki a csapatok, hiszen az erőviszonyokat tekintve kiegyensúlyozott a két válogatott által képviselt játékerő, talán a románok egy kicsit technikásabbak.

Úgy látja, hogy nagyon fontos lesz az első negyedóra, ugyanis a hazai támadások ekkor még a közönség adta lendületből is építkeznek, de ha a románok ezt nem tudják meglovagolni, akkor akár ellenük is fordulhatnak a nézők – véli Jenei Imre.

A volt szakvezető szerint a magyar válogatott védelme jelenleg nem a legmagabiztosabb, de Victor Piturca román szövetségi kapitány sem számíthat leggólerősebb csatáraira, így improvizálnia kell – olvasható a maszol.ro-n.

SZAVAZÁS

A magyar labdarúgó-válogatott szeptember hatodikán kulcsfontosságú vb-selejtezőt játszik a románokkal. Ön szerint hogy végződik a bukaresti összecsapás?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik