Válogatott: Vannak bőven hibák, lehet javítani - Egervári

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.05. 13:40
Szerdán sajtótájékoztatót tartott a magyar labdarúgó-válogatott a Kuvait elleni felkészülési mérkőzést megelőzően. Egervári Sándor szövetségi kapitány beszélt az ellenfélről, a mieink hibáiról és a kezdőcsapat lehetséges összeállításáról.

„A programot jól megvalósítottuk eddig, bizakodva várjuk a találkozót, még akkor is, ha rendkívül gyors, jól cselező játékosokkal szemben méretjük meg magunkat – utalt a kuvaiti válogatottra Egervári Sándor, majd beszélt a sérüléssel bajlódó Mészáros Norbertről és Pintér Ádámról is. – Annak ellenére, hogy le kellett mondanunk két játékosról, felkészültek vagyunk minden lehetőségre, változtatásra. Az elmúlt évtizedekben rossz mérkőzések voltak a válogatott számára ebben az időszakban, hiszen mindenki a szabadságát töltötte. Prágában nyerni tudtunk a csehek ellen, eredményesen és jól játszott a csapat, én ezt látom most is a fiúkon."Egervári Sándor, majd beszélt a sérüléssel bajlódó Mészáros Norbertről és Pintér Ádámról is. – Annak ellenére, hogy le kellett mondanunk két játékosról, felkészültek vagyunk minden lehetőségre, változtatásra. Az elmúlt évtizedekben rossz mérkőzések voltak a válogatott számára ebben az időszakban, hiszen mindenki a szabadságát töltötte. Prágában nyerni tudtunk a csehek ellen, eredményesen és jól játszott a csapat, én ezt látom most is a fiúkon."

„Örömmel jött mindenki, várják a mérkőzést, biztos vagyok benne, hogy magas fordulatszámon és koncentráltan fogunk futballozni. Olyan keveset tartózkodnak együtt a válogatott tagjai, hogy kötelességünk minden napot megbecsülni, és összecsiszolni a játékosokat. Az volt a tervünk, hogy Izlandon komoly mérkőzést vívunk már az új éra szellemében, ám erről sajnos lemaradtunk, Európában viszont már nem tudtunk ellenfelet találni" – folytatta a szövetségi kapitány.

Egervári szerint nem lesz könnyű a Kuvait elleni mérkőzés, a magyar válogatott komolyan fogja venni, és meg akarja nyerni.

„Ez a meccs taktikai szempontból talán kevésbé illeszthető a világbajnoki selejtezők programjába, de megint együtt van a csapat, tovább csiszolhatjuk a hibákat, amikből van még bőven. Megvan a lehetőség az új játékosok bemutatkozására és az eddig kevesebbet játszók felhozására, kíváncsiak vagyunk, mennyi plusz dolgot tudnak bevenni, remélve, hogy tudnak élni a lehetőséggel, és fokozzák a versenyhelyzetet. Sétagaloppnak nem nevezném ezt a meccset" – mondta Egervári.

„Két ízben is dolgoztam Kuvaitban, a futballfilozófia nyilván sokat nem változott az elmúlt időszakban. Szeretnénk rátapintani azokra a hiányosságaikra, a támadható védekezésükre, amivel a magunk javára tudjuk fordítani a mérkőzést. Nem feltétlenül szeretnénk hatot cserélni, az elsődleges cél, hogy győztesen hagyjuk el a pályát, hiszen ez a minimális elvárás" – nyilatkozta a szövetségi kapitány, majd beszélt a kezdőcsapat lehetséges összeállításáról is.

„Kanta József a váratlanul nagyon jól szereplő MTK-nak a meghatározó játékosa, válogatott formában játszott, nagy valószínűséggel pályán lesz, és törekszünk arra is, hogy Lovrencsics Gergő is szerepet kapjon" – fogalmazott sokat sejtetően a tréner, aki korábban elárulta, hogy Böde Dániel és Bogdán Ádám is kezdeni fog csütörtökön az ETO Parkban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik