A görögök ellen kezdte, a finneket sokkolta - Dzsudzsák-gólok

Vágólapra másolva!
2013.02.06. 11:08
Dzsudzsák Balázs mérföldkőhöz érkezik a Fehéroroszország elleni barátságos mérkőzésen, ugyanis ötvenedik alkalommal léphet pályára az A-válogatottban. Eddigi 49 fellépésén tíz gólt szerzett, ezeket szedtük össze időrendi sorrendben.

Az első gól Görögország ellen (2008. május 24.)
Az első gól Görögország ellen (2008. május 24.)

Kilencedik válogatott fellépésén megszerezte első gólját a nemzeti csapatban. Az ellenfél Görögország volt felkészülési meccsen. A találat a 46. percben született, a második félidő első percében. Az Erwin Koeman irányította magyar együttes végül 3–2-re győzött.

Hollandia ellen Dzsudzsák-góllal vezettünk (2010. június 5.)

Nagy verés kapott a válogatott a világbajnokságra készülő hollandoktól. A 6–1-es végeredmény önmagáért beszél. Dzsudzsák góljával még mi szereztük meg a vezetést…

Nem maradhatott ki a San Marino elleni gólesőből (2010. október 8.)

Ez volt Dzsudzsák első, tétmeccsen szerzett gólja az A-válogatottban. Az Eb-selejtező nem okozott gondot a magyar csapatnak, a vége sima 8–0 lett, Dzsudzsák lőtte a hetediket (6:45-nél).

Kirobbanó öröm, a finnek ellen Dzsudzsák döntött a hajrában (2010. október 12.)

Négy nappal a San Marino elleni parádé után lényegesen erősebb ellenfél következett: Finnország. Már-már úgy tűnt, hogy döntetlennel ér véget az Eb-selejtező, de aztán a 94. percben, az utolsó támadásnál Dzsudzsák elé került a labda, aki ballal a kapuba lőtt.

A sorozat folytatódott Litvánia ellen (2010. november 17.)

A Székesfehérváron megrendezett felkészülési találkozón sorozatban harmadik válogatott meccsén szerzett gólt Dzsudzsák Balázs. Ezen az összecsapáson a második magyar találat az övé.

Mint a finnek ellen – az izlandiak sem úszták meg (2011. augusztus 10.)

Ismét egy felkészülési meccs. Dzsudzsák nyitotta meg a gólok sorát, a vége 4–0 lett.

Gyönyörű gólt emelt a liechtensteini kapuba (2011. november 11.)

Megmutatta, hogy nemcsak távolról, erőből tud gólt lőni. Az 5–0-s magyar győzelemmel végződött felkészülési találkozón a harmadikat lőtte, pontosabban emelte a liechtensteini kapuba.

Szemfüles gól a cseheknek (2012. június 1.)

A 6. percben különleges, „szemtelen” gólt lőtt az Eb-re készülő Csehországnak. A játékvezető szabadrúgást ítélt a magyar csapat javára, s amíg Petr Cech a sorfalat igazgatta, Dzsudzsák kapura lőtt, és a labda be is ment.

Gólja csak döntetlenre volt elég Izrael ellen (2012. augusztus 15.)

Nem ment túl jól a játék a magyar válogatottnak Izrael ellen. Dzsudzsák gólt lőtt, de a vége 1–1 lett.

Egyenlítő gól a vb-selejtezőn a hollandok ellen (2012. szeptember 11.)

A holland válogatott ezúttal is klasszisokkal jobbnak bizonyult az Egervári-gárdánál. Hamar megszerezte a vezetést, majd Dzsudzsák gyorsan egyenlített. Sajnos ezután még hármat kaptunk. De tény: Dzsudzsák Balázs megszerezte tizedik gólját a válogatottban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik