Válogatott: A magyarok nem játszanak olyan nyíltan, nehéz lesz - Van Gaal

Vágólapra másolva!
2012.09.10. 19:50
A holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Louis van Gaal a magyar válogatott elleni, kedd esti vb-selejtezőt felvezető budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a mieink védekezőbb stílust képviselnek, mint Törökország, de bízik benne, hogy az ellenfél legjobbja a kapus lesz.

Louis van Gaal először külön kitért a hiányzók helyzetére, sajnálatát fejezve ki Leroy Fer és Tim Krul kiesése miatt.

Van Gaal az érkezés után 
sajtótájékoztatót tartott Budapesten – 
KÉPGALÉRIA A HOLLANDOK ÉRKEZÉSÉRŐL 
(Fotók: Mirkó István)
Van Gaal az érkezés után sajtótájékoztatót tartott Budapesten – KÉPGALÉRIA A HOLLANDOK ÉRKEZÉSÉRŐL (Fotók: Mirkó István)

„Különösen szomorú dolog, ha valaki megkapná a debütálás lehetőségét és elesik tőle. Fernek meglett volna a lehetősége, de a súlyos sérülés miatt a Twente is kénytelen nélkülözni a nemzetközi kupában. Krul valószínűleg hamarabb felépül, de MRI-re még szükség van a pontos diagnózishoz" – mondta a holland kapitány, aki még nem tudja, ki lesz a második számú kapus, ugyanakkor kiemelte, a mieink sokkal defenzívebb stílust képviselnek, mint előző ellenfelük, Törökország.

„Ugyanúgy készültünk most is, mint a törökök ellen. Elemeztük a magyarok legutóbbi meccseit, kollégám kinn volt Andorrában, és mondhatom, nehéz dolgunk lesz. A magyarok nem olyan nyílt játékot képviselnek, mint a törökök, és egységes csapat benyomását keltették. Már a felállásban is látszódott, hogy zártabb játékot képviselnek. Legutóbbi meccseiken nem kaptak ki, ezt csak azért emeltem ki, hogy ezzel is jelezzem, nem szabad lebecsülnünk őket."

„Más taktika kell kedden, mert a magyarok védekezőbbek, de ez nem jelenti azt, hogy személyi összetételben is változtatnánk, maximum felállásban – tekintett előre Van Gaal. – Védekezni mindig könnyebb, mint támadni."

Bár még csak rövid ideje irányítja az oranjét, edzésről edzésre jobban megismeri a csapatot és a játékosok egymást:

„A csapatszellem kiváló, minden edzéssel összeszokottabbak leszünk. Hollandia legjobbjaival vagyok együtt, akiknek gyors a felfogása."

Természetesen szóba került a gyengén sikerült Eb-szereplés is, amit a szakember csak pillanatnyi rossz eredménynek fog fel.

„Pillanatok összessége a foci, ebből adódik össze az eredmény. Így az Európa-bajnokságon való kisiklás egy pillanatnyi eredmény volt. Jobbak voltunk a dánoknál, de nem használtuk ki a lehetőségeinket. Ha pedig a németekkel játszunk, amely szintén kiváló csapat, abban benne van a vereség lehetősége. Valóban nem teljesítettünk jól, de szerintem nem gyenge a csapat. Ha megnézzük a keret játékosait és a holland bajnokság színvonalát, érthető, hogy elvállaltam a munkát, mert nagy potenciál van a csapatban."

A kapitánynak felemlegették az Ajax kispadján a Ferencváros ellen játszott Bajnokok Ligája-meccseket is.

„Emlékszem még arra a meccsre, beszéltünk is róla idefele a buszban, öt egyre nyertünk, úgyhogy kedves emlék a számomra. Viszont megmaradt bennem a szurkolók huhogása, remélhetőleg holnap nem lesz ilyen."

„Remélem, a magyar válogatott legjobbja a kapus lesz Hollandia ellen..." – zárta Van Gaal a holnapi meccsre visszatérve.

A hollandok mai napja egyébként az utazás jegyében telt, délután érkeztek meg Budapestre, este pedig már edzést tartanak a holnapi meccs helyszínén, a Puskás-stadionban.

A hollandok várhatóan a Stekelenburg – Van Rhijn, Vlaar, Martins Indi, Willems – Clasie – Strootman, Sneijder – Narsingh, Van Persie, Robben összeállításban lépnek pályára a mieink ellen kedden 20.30 órakor.

VAN GAALT MEGLEPTÉK A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓN
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik