Egervári: Szinte minden területen kell javulnunk

Vágólapra másolva!
2012.06.01. 23:08
null
A két gólszerző: Dzsudzsák és Gyurcsó (Fotó: Németh Ferenc)
Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a mieink rendkívül fegyelmezetten játszottak az Eb-résztvevő csehek ellen: a védelemben alig hibáztunk, igaz, nem sikerült sokat elérni a támadójátékban. A szakember elmondta: külön figyelemmel követi majd Csehország szereplését az Európa-bajnokságon. A házigazdákat irányító Michal Bílek úgy véli: ilyen stílusú csapattal nem találkoznak a kontinensviadalon.

„A győzelemnek nagyon örülünk. Tudtuk, hogy iramot, nagy fordulatszámú mérkőzést jelenleg a csapat nem tud felvállalni, hiszen nagyon sokan szabadságról érkezve kezdték el a felkészülést az utolsó pár napban. És a rendkívül jó fizikai állapotban lévő cseh csapattal szemben sokkal inkább a kontrajátékot, a ritmusváltások utáni támadó harmadban való érkezést vártam el” – mondta a találkozót követően Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„Örülök, hogy a játékosok nagyon fegyelmezettek voltak, jól zártunk hátul, kinyílás tulajdonképpen a védekezésben nem volt, innentől kezdve pedig csak a beívelések után forgott veszélyben a kapunk. Az, hogy a végére a legfiatalabb játékosunk tudta eldönteni a mérkőzést, külön öröm nemcsak a futballista számára, hanem a mi számunkra is. Találtunk megint egy értéket.″

Mit ismert, a csereként beálló Gyurcsó Ádám a 88. percben higgadtan vette le a labdát, majd helyezett Petr Cech kapujába – kialakítva ezzel az 1–2-es végeredményt.

A magyar kapitány természetesen tisztában van azzal, hogy a csehországi győzelem ellenére nagyon sokban kell még fejlődnie a válogatottnak.

„Javulnunk szinte minden területen kell ahhoz, hogy eredményesen szerepeljünk a világbajnoki-selejtezőkön. Ezen az estén a támadójátékunkban keveset tudtunk elérni, de a támadószekciónkból öt játékosunkra nem számíthattunk. Reményeim szerint velük kiegészülve ütőképesebb támadójátékot tudunk megvalósítani.”

1955 UTÁN GYŐZTÜNK ISMÉT PRÁGÁBAN
A cseh fővárosban legutóbbi hat mérkőzésén veretlen az A-válogatott, de 1955 után először tudott győzni! 1955. október 2-án a fantasztikus évet futó Aranycsapat Kocsis Sándor, Czibor Zoltán és Tichy Lajos góljának köszönhetően győzött 3:1-re, 50 ezer néző előtt. A magyar válogatott legutóbbi hat prágai mérkőzésének mérlege: 3 győzelem, 3 döntetlen. A mostanit megelőző öt találkozón még Csehszlovákia volt az ellenfél.

Egervári Sándort a helyi újságírók a cseh csapatról is faggatták.

„Szeretnék nagyon sok sikert kívánni a cseh válogatottnak az Európa-bajnokságon. Nagyon szimpatikus csapat, és megkülönböztetett figyelemmel fogjuk kísérni az Eb-részvételét. A csehek nem kerültek könnyű csoportba, de semmivel sincs kevesebb esélyük, mint az oroszoknak vagy a lengyeleknek. Bár talán házigazda révén a lengyeleknek van a legnagyobb esélyük a továbbjutásra, de a másik hely abszolút elérhető a csehek számára. Pláne, ha Rosicky is megérkezik a csapatba, akkor ütőképes, továbbjutásra esélyes együttes lesz” – mondta Egervári, aki személyesen is ott lesz az európai seregszemlén.

„A helyszínen is jelen leszünk. Természetesen a hollandok szereplését külön követjük, hiszen őket ismét megkaptuk a világbajnoki-selejtező csoportbeosztásánál. Az elődöntőn és a döntőn is kint leszünk, bárhogy is alakul a hollandok sorsa.”

A gólt szerző és gólpasszt adó Dzsudzsák Balázs lelkének is jót tett a mostani találkozó.

„A csapat éhes volt, volt bennünk bizonyítási vágy a bolgárok elleni, rosszul sikerült találkozó után. Ilyen meccseken kell elővenni ilyen klasszis megoldásokat. A bíróval kommunikáltam, hogy el fogom lőni a labdát. A találat a lelkemnek is jót tett a gólhiányos évem után, és végül gólpasszt is sikerült adnom” – mondta a Sport Tv-nek Dzsudzsák Balázs.

A Juhász Roland komolynak tűnő sérülése után csapatkapitánnyá avanzsálódott középpályás az elmúlt időszakban rájött, hogy nagyon nehéz beilleszkedni egy új környezetben.

„Új csapathoz kerületem, most látom, hogy egy idegen országban kell idő a beilleszkedéshez. Most eredményesen játszottunk, két helyzetünk volt, amit könyörtelenül kihasználtunk.”

Michal Bílek, a cseh labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem érezte elég „élesnek" csapatát, és az ötletességet hiányolta a játékból. Ráadásul az első magyar gól miatt sem volt túl boldog...

„Rendkívül buta gólt kaptunk, ettől kiestünk a ritmusból, és ez jó lecke nekünk. A magyar csapat a védekezésre koncentrált, fizikálisan nagyon jól felvette a harcot velünk, ráadásul nem hagyott nekünk területet. Nem találtunk megfelelő fegyvert ellene, több ötlet kellett volna a játékban, gyorsabban kellett volna járatni a labdát, hogy területeket nyissunk.”

„Rosickyvel egyértelműen jobb lesz a támadójáték, hiszen ő remekül játszik egy az egyben, és a passzaival helyzeteket tud teremteni. Az Eb-nyitányon az oroszok ellen sokkal jobban kell játszanunk. Az összeállításban már csak egy kérdőjel van, a védelemben, illetve Rosicky felépülésére várunk. Azt hiszem, az Eb-n nem találkozunk a magyarhoz hasonló stílusú válogatottal. Köszönjük a szurkolóknak a búcsúztatást és a remek hangulatot, fantasztikusak voltak.”

A CSEHEK GÁLÁZNI AKARTAK, DE NEM SIKERÜLT – SZAKÁLY

EGERVÁRI SÁNDOR: „ÚJABB ÉRTÉKRE LELTÜNK”

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS – EMLÉKEZTETŐ

Csehország–Magyarország 1–2 (1–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik