Egervári: Rettenetes balszerencse - Dzsudzsák közel két hónapra kidőlt

Vágólapra másolva!
2011.08.28. 08:16
null
Egy ideig nem lesz szükség a piros-fehér-zöld sípcsontvédőre – Dzsudzsák a jelek szerint két hónapra kidőlt <br />(Fotó: Török Attila– archív)
Amit tegnap még csak sejteni lehetett, az ma már biztosnak tűnik. Az orosz Anzsi Mahacskala hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a csapat magyar válogatott játékosa, Dzsudzsák Balázs kulcscsonttörést szenvedett a Rosztov elleni bajnokin, ami miatt legalább öt-hat hetes kihagyás vár rá. Egervári Sándor szavaival élve, a szélső kiesése a válogatott szempontjából is óriási érvágás a svédek és a moldovaiak elleni kulcsfontosságú Eb-selejtezők előtt. 

Amint arról tegnap beszámoltunk, Dzsudzsák Balázs, az Anzsi Mahacskala magyar válogatott futballistája kulcscsonttörést szenvedett a Rosztov elleni bajnokin (1–1). Egervári Sándor a Nemzeti Sport kérdésére elmondta, egyelőre még nem gondolkodott azon, ki helyettesítheti a szélsőt a Svédország elleni pénteki Eb-selejtezőn.

„Ha valóban súlyos Balázs sérülése, nem számíthatunk rá a hátralévő három Eb-selejtezőn, ami óriási érvágás lenne" – nyilatkozta a szövetségi kapitány Dzsudzsák sérülésének hírére még a pontos diagnózis előtt.

Azóta az Anzsi hivatalos honlapján megerősítette azt, amit korábban jeleztünk: Dzsudzsák kulcscsonttörést szenvedett, és várhatóan két hónapos (a frissebb hírek szerint öt-hat hetes) pihenő vár rá. Ma délelőtt azt is megtudtuk, hogy a szélsőt éjjel Magyarországon megműtötték.

„Nem ez a megfelelő pillanat, hogy eldöntsem, adott esetben ki helyettesítheti, de akárhogy is alakul, megpróbáljuk a lehető legjobb csapatot összeállítani. Rettenetesen balszerencsések vagyunk ebben az évben" – tette hozzá Egervári.

A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 2-án Svédországot fogadja, négy nappal később pedig Moldovában lép pályára a 2012-es Eb selejtezőinek jegyében. Dzsudzsák kiesésével egy klasszikus balszélső maradt a keretben, az első válogatott fellépésre készülő mainzi Stieber Zoltán, bár a keretben a védők között megjelölt Halmosi Péter és Laczkó Zsolt is inkább bal oldali középpályás (ráadásul mindkettő támadó típusú labdarúgó), így bármelyikük játszhat Dzsudzsák helyén.

Dzsudzsák Balázs kiesése az Anzsit is érzékenyen érinti, hiszen az orosz bajnokság alapszakasza november 6-ig tart, addigra alakul ki a nyolc-nyolccsapatos felsőházi, illetve alsóházi rájátszás mezőnye, de a magyar futballista a jelek szerint az alapszakasz küzdelmeiben már nem vehet részt. (Az orosz bajnokság jövőre átáll az őszi-tavaszi rendszerre, ezért folytatódik a mostani szezon rájátszással.)

Dzsudzsák jobb esetben öt-hat hét, rosszabb esetben két hónap múlva térhet vissza a pályára.

DZSUDZSÁK SÉRÜLÉSE

A MAGYAR VÁLOGATOTT SVÉDORSZÁG ÉS MOLDOVA ELLENI KERETE
KAPUSOK
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers – angol)
Csernyánszki Norbert (Paksi FC)
Király Gábor (1860 München – német)
VÉDŐK
Fehér Zoltán (Győri ETO FC)
Halmosi Péter (Szombathelyi Haladás)
Juhász Roland (Anderlecht – belga)
Korcsmár Zsolt (Brann – norvég)
Laczkó Zsolt (Sampdoria – olasz)
Lipták Zoltán (Videoton FC)
Pintér Ádám (Real Zaragoza – spanyol)
Vanczák Vilmos (FC Sion – svájci)
KÖZÉPPÁLYÁSOK
Sándor György (Videoton FC)
Czvitkovics Péter (Kortrijk – belga)
Elek Ákos (Videoton FC)
Hajnal Tamás (VfB Stuttgart – német)
Koltai Tamás (Győri ETO FC)
Koman Vladimir (Sampdoria – olasz)
Vadócz Krisztián (Osasuna – spanyol)
Varga József (Debreceni VSC)
TÁMADÓK
Priskin Tamás (Ipswich Town – angol)
Rudolf Gergely (Genoa – olasz)
Stieber Zoltán (Mainz – német)
Szabics Imre (Sturm Graz – osztrák)
BIZTONSÁGI TARTALÉK
Mészáros Norbert (Debreceni VSC)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik