Rudolf Gergelyt motiválja, ha lebecsülik

Vágólapra másolva!
2010.09.02. 21:32
null
Sok jót nem mondtak a magyar csapatról a svédek: akár ez is motiválhatja a válogatott tagjait? (Fotó: Török Attila)
Péntek este megkezdi az Európa-bajnokság selejtező sorozatát a magyar válogatott. Az első ellenfél Svédország lesz, Stockholmban minden jegy elkelt a mérkőzésre. A csapat ma délután érkezett meg a svéd fővárosba, majd Egervári Sándor szövetségi kapitány este edzést tartott a Rasunda-stadionban – olvasható a magyar szövetség hivatalos honlapján.

Kellemetlen, esős idő fogadta Stockholmban a magyar válogatottat, ám szerencsére késő délutánra kiderült az ég, és az esti edzést megúszta szárazon a csapat. A repülőút kimondottan kellemes volt, a különgép két és negyed óra alatt ért a svéd fővárosba, majd a játékosok megebédeltek, és pihentek. Érdekesség, hogy a küldöttség tagja két klubedző is, Mezey György és Herczeg András az MLSZ vendégeként nézi meg a helyszínen a svédek elleni Eb-selejtezőt.

SZAVAZÁS

Svédország-Magyarország az Eb-selejtező rajtján: milyen eredményre számít?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Az én kérésem volt, hogy a két kolléga is velünk tarthasson - mondta Egervári Sándor szövetségi kapitány. – A Debrecen és a Videoton adja a legtöbb játékost a keretbe, ezért éppen őket hívtuk meg. Ezzel is jelezni szeretném, hogy a válogatott nem elkülönülő sziget, hanem része a magyar futball családjának, emellett pedig természetesen folyamatosan tartom a kapcsolatot a klubokkal, a kollégákkal az egész országban".


Az esti edzés előtt sajtótájékoztatót tartott Egervári Sándor, amelyen részt vett Rudolf Gergely, a Genoa csatára is.

A svéd újságírók arra voltak kíváncsiak, játékosaink mit szólnak ahhoz, hogy a skandináv országban nem tartják sokra a magyar csapatot, többen leszólták őket a mérkőzés előtt, ráadásul Erik Hamrén szövetségi kapitány szerint sokat szimulálnak a futballistáink.

Rudolf Gergely a felvetésre elmondta: őt inkább motiválja, ha lebecsülik, míg Egervári Sándor hozzátette, aki látta az angolok elleni találkozónkat, az nem vádolhatja szimulálással az együttest. Rudolf Gergely az esélyekről szólva úgy vélekedett, hogy a két csapat legutóbbi, tavaly őszi mérkőzésén mi birtokoltuk többet a labdát, mégis a svédek nyertek, s nem bánná, ha ez éppen fordítva lenne péntek este.

A sajtótájékoztatót követően Egervári Sándor egy 75 perces edzést tartott a futballistáknak a Rasunda-stadionban, a gyakorlás nagy részében egymás közti játékkal készültek a játékosok. A foglalkozás után vacsora, majd egy félórás megbeszélés zárta a mai programot.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE 
Kapusok: Király Gábor (1860 München), Fülöp Márton (Ipswich Town), Bogdán Ádám (Bolton)
Védők: Lázár Pál (Videoton), Szélési Zoltán (Olympiakosz Volosz), Lipták Zoltán (Videoton), Juhász Roland (Anderlecht), Komlósi Ádám (DVSC-TEVA), Laczkó Zsolt (DVSC-TEVA), Vermes Krisztián (Újpest), Vanczák Vilmos (FC Sion)
Középpályások: Vadócz Krisztián (Osasuna), Elek Ákos (Videoton), Varga József (DVSC-TEVA), Koman Vladimir (Sampdoria), Huszti Szabolcs (Zenit), Dzsudzsák Balázs (PSV), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund)
Támadók: Gera Zoltán (Fulham), Rudolf Gergely (Genoa), Szalai Ádám (Mainz), Priskin Tamás (Ipswich Town)
Dőlt betűvel a kimaradó játékosok.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik