A szerbek után Portugália is túl nagy falat volt a magyar csapatnak

Vágólapra másolva!
2009.03.27. 19:58
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 1–0-s vereséget szenvedett Portugáliától Szombathelyen, a hazánkban zajló Eb-selejtező elitkörben. A másik, büki mérkőzésen Anglia 2–1-re legyőzte Szerbiát, így a szigetország válogatottja jutott tovább a mieink kvartettjéből.
Nem bírt a portugálokkal a magyar válogatott
Fotó: Unger Tamás
Nem bírt a portugálokkal a magyar válogatott
Nem bírt a portugálokkal a magyar válogatott
Fotó: Unger Tamás
Nem bírt a portugálokkal a magyar válogatott

A TOVÁBBI PROGRAM

3. FORDULÓ
Portugália–Szerbia (2009.3.30., Bük)
Magyarország–Anglia (2009.3.30, Szombathely)
A szerdai, Szerbia elleni 1–0-s vereség után a portugál válogatott volt a magyar U17-es nemzeti csapat soros ellenfele a szombathelyi Eb-selejtező elitkörben. A mieinkhez hasonlóan a luzitán gárda is vereséggel nyitott, az ibériaiakat Anglia győzte le, 1–0-ra.

Jól kezdte a mérkőzést a magyar csapat – Wilco van Buuren szövetségi edző együttese az első tíz percben akár kétgólos vezetést is szerezhetett volna. A negyedik percben Kalász ment el a jobb szélen, beadása lecsúszott, így a portugál kapusnak nyújtózkodnia kellett ahhoz, hogy ki tudja ütni a felső léc alól.

Nem sokkal később a magyar kapitány, Otigba Kenneth is helyzetbe került, miután betört a tizenhatoson belülre, de jobb oldalról leadott lövése elkerülte a kaput – a felvételek alapján úgy tűnt, hogy a kapus is beleért, de a játékvezető kirúgást ítélt.

A sporinak egyébként nem ez volt az utolsó, mieinket sújtó tévedése, ugyanis az első félidő hosszabbításában nem adott tizenegyest, amikor a portugál védők szabálytalanul állították meg a tizenhatosra betörő Gyurján Bencét.

A fordulás után hamar előnybe kerültek a dél-európaiak: a 44. percben Filipe Barros szép összjáték révén megszerezte a vezetést. A portugál támadót Pinto indította egy löbbölt labdával, majd a csatár jó tizenöt méterről szépen a magyar kapuba emelt.

A magyar csapatot nem törte meg az ellenfél vezető gólja, és több lehetőséget is kidolgozott az egyenlítésre, például Ponczók Csaba révén, aki a 60. percben szabadrúgásból, majd nem sokkal később átlövésből veszélyeztetett.

Hiába küzdött azonban a magyar válogatott, az eredmény már nem változott – a játék képe alapján a portugálok megérdemelten győzték le a mieinket. A másik mérkőzésen Anglia 2–1-re legyőzte Szerbiát, így biztosította helyét a nyolccsapatos Eb-döntőben.

U17-ES EB-SELEJTEZŐ ELITKÖR

PORTUGÁLIA–MAGYARORSZÁG 1–0 (0–0)
Szombathely, 1000 néző. Vezette: Alekszander Gauzer (kazah) Akrivos (görög), Wikken (norvég)
PORTUGÁLIA: Figueiredo – Amorim, Lerreira, Serodio, Dias – Pinto (Romeira, 79.), Larvalho, Taira, Oliveira (Dialo, 57.) – Barros (Viana, 75.), Gustavo
Szövetségi edző: Alvaro Borges
MAGYARORSZÁG: Ambrusics – Tar (Tóth L., 65.), Kelemen, Otikba, Farkas – Kalász, Ponczók, Nagy A. – Magos, Angyal, Gyurján
Szövetségi edző: Wilco van Buuren
Gólszerző: Barros (1–0) a 44. percben

AZ ÁLLÁS

1. Anglia 2 2 3–1 6
2. Szerbia 2 1 1 2–2 3
3. Portugália 2 1 1 1–1 3
4. Magyarország 2 2 2–0 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik