Kisteleki: „A lepukkant lelátókra nem szívesen mennek ki a nézők”

Vágólapra másolva!
2009.03.04. 10:22
Szidtuk a szövetséget, mert elhalasztotta a fordulót, holott minden pálya alkalmas volt a hét végén a játékra – többek között erről, a magyar foci helyzetéről, különböző ügyekről és a válogatottról is nyilatkozott Kisteleki István, az MLSZ elnöke a Nemzeti Sportnak.
Kiseteleki István (jobbra) elégedetten szemléli a telki edzőközpont építkezését
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Kiseteleki István (jobbra) elégedetten szemléli a telki edzőközpont építkezését
Kiseteleki István (jobbra) elégedetten szemléli a telki edzőközpont építkezését
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Kiseteleki István (jobbra) elégedetten szemléli a telki edzőközpont építkezését

– A hét végén melyik meccsre ment volna?
– Alighanem a Vasas–Újpestre – válaszolta Kisteleki István.

– Gyanítom, az országban másoknak is lett volna kedvük a stadionokban tölteni az időt, ha önök nem halasztják el már kedden a fordulót. Nem döntöttek elhamarkodottan?
– Magyarországon a labdarúgó-szövetség nehezen csinálhatna bármit is, amibe ne kötnének bele. Szerintem korrekt döntés volt, ám ezzel együtt levonjuk a tanulságot, hogy lehettünk volna türelmesebbek is.

– Ez nem ellentmondás?
– Nem. Higgye el, az első kör után nagy nyomás nehezedett ránk, hogy kíméljük a pályákat és a játékosokat. Engedtünk, majd a döntésünket azok is bírálták, akik korábban kikövetelték.

– Ez hogy lehet?
– Ezt kérdezem én is. Az első forduló előtt mi erőltettük, hogy legyenek meccsek, a klubok nem akartak játszani. Aztán hétfőn leesett a hó, és sorra kaptam a telefonokat, hogy halasszunk, mert így nincs értelme futballozni. Kedden csak úgy dönthettünk, hogy vagy mindenki pályára lép, vagy senki sem. Ez senkinek sem okozott hátrányt, legfeljebb egy hetet csúszik a program, de azt mondom, ennél nagyobb csapás sohase érje labdarúgásunkat.

– De nem szomorú, hogy ennyire kiszolgáltatottak vagyunk, és néhány napos hóesés több hónap programját képes felborítani?
– Dehogynem. A legégetőbb gond, hogy az infrastruktúra állapota minden szempontból riasztó. Ilyen körülmények között a játékosok nem képesek tudásuk maximumát nyújtani, a nézők sem szívesen mennek ki a lepukkant lelátókra, nincs igazi futballhangulat, ami pedig ismét visszahat a teljesítményre.

– Saját beruházásuk, a telki edzőközpont építése hogy halad?
– Nagyszerűen. Az időjárás enyhülésével Telkiben a munka fel is gyorsulhat, és nem látom akadályát a május eleji átadásnak. Ez korszakos jelentőségű esemény lesz.

– Van egy „szigetünk”, amelyen béke honol, és ez a válogatott. Már árulják a jegyeket a Málta elleni selejtezőre és toborozzák a nézőket. Ennyire biztosak benne, hogy négy nappal korábban legyőzzük Albániát, és minden adva lesz a fesztiválhoz?
– Eddig meg sem fordult a fejemben, hogy kikapunk. Ez nem azt jelenti, hogy lekezelem az albánokat, egész egyszerűen én huszonöt-harmincezer nézőt ígértem Erwin Koemannak Málta ellen, és nagyon bízom benne, hogy tartani tudom a szavam. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy ne kapjunk ki Tiranában.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik