Mészöly Kálmán lemondott elnöki és kapitányi tanácsadói posztjáról

Vágólapra másolva!
2007.07.14. 13:31
Csütörtöki súlyosan sértő, rasszista kijelentése miatt Mészöly Kálmán szombaton bejelentette: lemond elnöki tanácsadói posztjáról a Magyar Labdarúgó-szövetségben. A döntésről a nemzeti hírügynökség számolt be.
Mészöly Kálmán súlyosan sértő kijelentése miatt mondott le
NS-archív (Meggyesi Bálint)
Mészöly Kálmán súlyosan sértő kijelentése miatt mondott le
Mészöly Kálmán súlyosan sértő kijelentése miatt mondott le
NS-archív (Meggyesi Bálint)
Mészöly Kálmán súlyosan sértő kijelentése miatt mondott le

Amint a Nemzeti Sport Online pénteken, a sportnapilap pedig szombaton megírta, a korábbi 61-szeres válogatott játékos a sporttelevízió Zuhanyhiradó című műsorában súlyosan megsértette a hazánkban szereplő idegenlégiósok egy részét, azt állította „„épphogy lejöttek a fáról Afrikában, és már hozzák is őket”. A kijelentésért már tegnap elnézést kért oldalunkon.

„Semilyen sértő vagy bántó szándék nem volt abban, amit mondtam. Biztos voltam abban, hogy keresni fognak, tudom, miért csinálják ezt. – mondta Mészöly Kálmán, majd hozzátette: - Amikor külföldön edzősködtem, több fekete játékos is dolgozott a kezem alatt, és mindig nagyon szerettem őket. Semmi rosszra nem gondoltam, csak a magyar fiatalokat szerettem volna megvédeni, és rávilágítani arra, hogy talán a tehetséges fiatal játékosok sokszor hátrányban vannak a külföldiekkel szemben.”

A korábbi szövetségi kapitány egyben elnézést kért, ha bárkit megbántott ezzel.

„Még egyszer mondom, nem állt szándékomban, szerencsétlenül sikerült megjegyzés volt” – szögezte le Mészöly Kálmán.
A korábbi 61-szeres válogatott játékos, volt szövetségi kapitány a lemondását úgy kommentálta a távirati irodának, hogy nagyon sajnálja a történteket, de - tekintettel a futballvilág és azon belül az MLSZ rasszizmus ellenes harcára - úgy érezte: semmiképpen nem szaporíthatja az MLSZ és elnökének gondjait.

„Maximálisan elismerem a rasszizmus elleni harc fontosságát. Még egyszer elnézést kérek mindenkitől, akit meggondolatlan megjegyzésemmel megbántottam, nem állt szándékomban, és nagyon bánom, hogy hétfőn esedékes 66. születésnapomat ilyen körülmények között kell 'ünnepelnem'" - tette hozzá.

Kisteleki István, az MLSZ első számú vezetője elfogadta Mészöly Kálmán lemondását.

"Ebben a helyzetben nem is tehetett mást" - mondta az elnök az MTI-nek. "Biztos vagyok benne, hogy Kálmán már százszor megbánta meggondolatlan kijelentését, amiért minden lehetséges fórumon már elnézést kért. A történtek ellenére Mészöly Kálmán továbbra is nagy értéke a magyar futballnak, akire szükségünk van, és bízom benne, hogy későbbiekben valamilyen formában még együtt tudunk dolgozni."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik