Rossi: Gazdaggal nem vagyok elégedett, Schäfer számíthat az Eb-meghívóra

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.26. 21:58
Fotó: Szabó Miklós
A Magyarország–Koszovó felkészülési mérkőzést követő sajtótájékoztatón előbb a vendégek szakvezetője, Franco Foda, majd a mieink szövetségi kapitánya, Marco Rossi értékelt.

ROSSI DÁRDAIVAL ELÉGEDETT, GAZDAGGAL NEM

„Minden egyes alkalom, amikor négy hónap után találkozom először a csapattal, egy sajátságos helyzet. Most ezen a második meccsen látni szerettem volna olyan játékosokat is, akik eddig nem kezdtek. Ezért jó lehetőséget láttam egyes játékosok tesztelésére. Nyilván amikor hét futballistát cserélünk a kezdőben, akkor nem biztos, hogy úgy játszunk, ahogy szeretnénk. Most Kerkez és Sallai nem sokkal a meccs előtt estek ki, nem tudták vállalni a játékot. Valóban nem kezdtünk jól, de sokkal jobban nézünk ki, mint 2020 előtt. Hosszú idő telt el úgy, hogy mindössze kétszer kaptunk ki. Nem szabad azt hinni, hogy Magyarország bárki ellen végig dominálni tud egy meccsen, ám ettől még sokat fejlődtünk, ma is megvoltak a lehetőségeink. Az Eb-n nagyon magas színvonalú csapatok ellen fogunk pályára lépni és mindent megteszünk majd a továbbjutásért, de ezt nem lehet reálisan célul  kitűzni”– kezdte értékelését Marco Rossi.

Kiderült az is, hogy Kerkez a hétfői, utolsó edzésen panaszkodott a vádlijára, Sallai pedig egy kisebb probléma miatt, elővigyázatosságból nem játszott, viszont ha most az Eb-n lettek volna, mindketten játszottak volna, mert nincs szó súlyos sérülésről.

A szövetségi kapitányt kérdeztük az Eb-keretről és Gazdag Dániel teljesítményéről.

„Nem szeretek külön, egyénekről beszélni, de el kell mondjam, Gazdag Dánieltől többet várok. Megkapja a lehetőséget, azonban nem tejesített jól ma este sem. Más szerepben játszik a klubjában, mint amit mi kértünk tőle, azt, hogy mélységből indulva támadjon többet, de visszahúzódott és nem nyílt előtte lehetőség. Ami a keretet illeti, remélem, hogy vissza lehet még hozni néhány játékost a csapatba, akire most nem számíthattam, és akkor még nagyobb lesz a merítési lehetőségem. Mindenkit szemmel tartok és aki megdolgozik a lehetőségért, az megkapja az esélyt, mint ahogy ma Mocsi Attila is lehetőséget kapott.  Dárdai Márton is olyan labdarúgó, aki meggyőzött arról, hogy érdemes őt pályára küldenem. Viszont számít az ellenfél is, például most volt egy 190 centiméternél magasabb támadó az ellenfélnél. Ki fedezte őt? A sokat kritizált Szalai Attila. Aztán van két kiváló kapusunk. Az a jó, hogy van verseny bizonyos posztokon. Sajnos nem minden poszton van ez így. Ha Sallai vagy Szoboszlai hiányzik, nem tudok hozzájuk hasonló játékost beválogatni."

Rossi a Nemzeti Sport kérdésére elmondta, érzi a szurkolók szeretetét, de az nem jó, ha ő nagyobb üdvrivalgást kap, mint  mondjuk Szoboszlai, hiszen a meccset a játékosok döntik el, a játékosok az igazi főszereplők, őket kell megünnepelni. 

Kérdésre válaszolva a sérülése után idén visszatérő Schäfer Andrásról is beszélt. Elmondta, régóta rokonszenvez vele, és nagyon jó hatással van a csapatra az öltözőben is. 

„Előre eldöntöttem, hogy ma csereként játszani fog, s ha így folytatja, egészen biztosan számíthat a meghívóra az Eb-n is" – fogalmazott Rossi az Union Berlin középpályásáról.

 

 

Franco Foda hatvan percig elégedett volt csapata teljesítményével (Fotó: Török Attila)

FODA: HATVAN PERCIG JÓL JÁTSZOTTUNK

„Hatvan percen keresztül jól játszottunk, labdabiztosak voltunk, annak köszönhetően, hogy megfelelően felkészültünk a magyar válogatottból. Utána viszont a labdavesztésünkből gólt szerzett az ellenfél, ez megváltoztatta a meccs menetét. A magyar válogatott ezután már kivárásra játszott, és ebben, illetve a kontrajátékban nagyon jó a magyar csapat” – értékelt a koszovóiak szövetségi kapitánya, Franco Foda.

A német szakember hozzátette, a magyar csapat képes lehet az Európa-bajnokságon is meglepetésre, mert nagyon egységes együttes és Szoboszlai Dominik személyében van egy kiemelkedő játékosa.

„Szoboszlai Dominikot sokáig jól kezeltük, szorosan védekeztünk vele szemben, de miután a magyar válogatott megszerezte a vezetést, már nem tudtuk ugyanazt a játékot játszani, mint hatvan percig” – mondta Foda. 

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG−KOSZOVÓ 2–0 (0–0) 
Budapest, Puskás Aréna, 56 000 néző. Vezeti: Hategan (román)
MAGYARORSZÁG: Dibusz − Lang, Dárdai M., Szalai A. − Bolla (Nego, 68.), Nagy Á. (Schäfer, a szünetben), Styles (Vancsa, 84.), Nagy Zs. (Mocsi, 88.) − Gazdag (Kleinheisler, a szünetben) Szoboszlai − Ádám M. (Varga Barnabás, a szünetben). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
KOSZOVÓ: Muric − Vojvoda, Am. Rrahmani, Aliti, Rrudhani (Hadergjonaj, 71.) − Idrizi (Loshaj, 83.), V. Berisha (Al. Rrahmani, 83.) − Zhegrova (Bytyqi, 64.), Muslija (Celina, 64.), Rashica − Muriqi (Rashani, 64.). Szövetségi kapitány: Franco Foda
Gólszerző: Szoboszlai (58.), Nagy Zs. (86.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik