Ön kiket vinne el Marco Rossi helyében az Eb-re? Szavazzon!

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.02.22. 12:52
A magyar válogatott legutóbb így állt fel a montenegróiak elleni mérkőzésre - közülük mindenkit elvinne az Eb-re? Szavazzon! (Fotó: Árvai Károly)
Négy hónap múlva ilyenkor már a harmadik Eb-meccsére, a Skócia elleni mérkőzésre készül majd a magyar labdarúgó-válogatott. A Nemzeti Sport Online-on számos cikkel, sorozattal vezetjük fel már tavasszal is a nyári tornát. Ezek közül az egyik a keretösszeállító szavazásunk lesz. Innentől minden hónapban voksolhatnak olvasóink, mely 23 labdarúgót neveznék be Marco Rossi szövetségi kapitány helyében az Európa-bajnokságra.

 

 

A Nemzeti Sport Online-on tavaly indítottuk el a „Mi 11-ünk” sorozatunkat, és azóta folyamatosan elérhető oldalunkon a Nemzeti Sport szakírói által a magyar válogatott aktuálisan a legerősebbnek vélt kezdőcsapata. Ennek összeállításánál figyelembe vesszük olvasóink kommentjeit is, ezúttal pedig arra vagyunk kíváncsiak, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány helyében melyik 23 játékost neveznék be a nyári Európa-bajnokságra. Szavazásunkhoz összeállítottunk egy negyvenes keretet, melyből választhatnak olvasóink három kapust és húsz mezőnyjátékost.

A negyvenes keret összeállításánál először is figyelembe vettünk minden olyan játékost, aki tavaly szerepelt a válogatott keretében, így például a nemzeti csapatban pályára még nem lépő Demjén Patrikot, Hegyi Krisztiánt (kapusok), Szalai Gábort és Mocsi Attilát is. Illetve a kapusoknál a Marco Rossinál kerettagságig már eljutó, a Fehérvár FC-ben ebben az idényben remek formában védő Tóth Balázs is bekerült válogatásunkba. Viszont a jelenleg klub nélküli Vécsei Bálint egyelőre kimaradt, ahogy a sérülés miatt az Eb-ről biztosan lemaradó Kalmár Zsolt is. Ugyanakkor azokat a labdarúgókat is számításba vettük, akik tavaly valamilyen okból nem szerepeltek a válogatottban, de 2022-ben pályára léptek és még nem búcsúztak el a nemzeti együttestől. Ide tartozik például ifjabb Dárdai Pál, Kecskés Ákos és Vancsa Zalán is, és a tavaly sérülés miatt kimaradt Schäfer András. Továbbá – a teljesség igénye nélkül – olyan játékosokat is a jelöltek közé soroltunk, akik topligában, topliga másodosztályában, illetve az NB I-nél magasabban rangsorolt bajnokságban ebben az idényben pályára léptek. Így Yaakobishvili Antalt (Girona – La Liga), a magyar válogatott mellett döntő Dárdai Mártont és az MLS-ben profiskodó Sallói Dánielt (Sporting Kansas City) is.

A keretről szóló szavazásunkat minden hónapban újra indítjuk, így bárkinek lehet esélye később még bekerülni a felsorolásba, a következő, jövő hónapban jelentkező ilyen összeállításunknál a kommentben érkező javaslatokat is figyelembe vesszük.

A MAGYAR VÁLOGATOTT EB-CSOPORTJÁNAK PROGRAMJA
JÚNIUS 14. (NYITÓ MÉRKŐZÉS)
21.00: Németország–Skócia, München
JÚNIUS 15.
15.00: Magyarország–Svájc, Köln

JÚNIUS 19.
18.00: Németország–Magyarország, Stuttgart
21.00: Skócia–Svájc, Köln
JÚNIUS 23.
21.00: Skócia–Magyarország, Stuttgart
21.00: Svájc–Németország, Frankfurt

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik