nemzetisport.hu 2017.06.02 12:00 Frissítve: 2017.06.07 15:01

Vasas: Korcsmár újra légiósnak állt – megvan az új klubja

A dán élvonalbeli Midtjyllandnál folytatja a pályafutását a Vasas 28 éves válogatott védője, Korcsmár Zsolt. Ezt a dán klub és a játékost képviselő ChampSport menedzseriroda közös videoüzenetben jelentette be.

Korcsmár Zsolt Dániában folytatja (Fotó: Midtjylland)

 

Korcsmárért már a télen, fél évvel a szerződésének lejárta előtt bejelentkezett a dán Midtjylland, de akkor a kérő még nem tudott megegyezni a Vasassal a 24-szeres válogatott játékos átigazolásáról.

Most viszont, hogy a szerződése hamarosan lejár, már a Vasastól függetlenül létrejöhetett az egyezség. Korcsmár a szezon vége előtt aláírta hároméves szerződését a Midtjyllandnál, így a német Greuther Fürthtől tavaly télen hazatért futballista másfél év után ismét légiósnak állt.

A korábban a Real Madridnál is futballozó, holland válogatott Rafael van der Vaartot is foglalkoztató, rendszeres El-induló Midtjylland az előző szezonban éppen a Videotont búcsúztatta az Európa-ligában, igaz, aztán nem jutott a főtáblára. Jess Thorup vezetőedző csapata ezt a szezont a felsőházi rájátszás 4. helyén fejezte be.

„Nagyon örülök, hogy elérkezett ez a nap. Január óta vártam ezt, mert akkor már realizálódott, hogy van valóságalapja ennek a szerződésnek. A nyáron új fejezet kezdődik a pályafutásomban, bízom benne, hogy sikeres három év elé nézek, nagyon várom már ezt az időszakot” – fogalmazott a szerződéskötéssel kapcsolatban Korcsmár Zsolt, aki ebben az idényben bajnoki bronzérmes lett a Vasassal, amellyel a Magyar Kupában ezüstérmes lett.

Korcsmár az Újpestnél kezdte profi pályafutását, később játszott a norvég Brann-nál és a német Greuther Fürthnél, mielőtt 2016 elején a Vasashoz igazolt.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Czingráber Máté (BFC Siófok, ?), Novák Csanád (Gyirmót, ?), Osváth Attila (DVSC, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:
Távozók:
Korcsmár Zsolt (Midtjylland – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vukasin Polekszics (montenegrói, Békéscsaba, ?)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Berecz Zsombor
(Genoa, Sassuolo és Atalanta – Olaszország, Hertha BSC és Hoffenheim – Németország)

2021.01.11 13:09:07

Légiósok PÓR KÁROLY

„Hihetetlen, hogy húszévesen ilyen rangos díjra jelölték” – Esterházy Mátyás kulisszatitkokat is elárult.

2021.01.09 21:26:07

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Reménykedve várjuk a hasonlóan sikeres folytatást.

2021.01.08 22:24:50

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Szoboszlai alaptehetsége, jelenlegi játéktudása felette áll az 1997-es Dárdaiénak, aki viszont képes volt arra, hogy kihozza magából a maximumot.