Egy magyar futballcsapat már ezt is megteheti! Így maradt itthon Korcsmár

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2017.02.01. 17:11
null
Korcsmár Zsolt (balra) kicsit csalódott, hogy nem jött össze a váltás
Mint arról kedden beszámoltunk, Korcsmár Zsoltért a nemzetközi átigazolási időszak utolsó napján ajánlatot tett az Európa-ligában ősszel a Videotont búcsúztató, a dán élvonalban jelenleg 3. helyen álló Midtjylland. A Vasas azonban ezt nem fogadta el, így a válogatott védő kitölti nyárig szóló szerződését Angyalföldön. Az üggyel kapcsolatban a futballista és egyik képviselője, Papp Gábor is megszólalt a Nemzeti Sport Online érdeklődésére.

Hosszú napon van túl Korcsmár Zsolt, amelynek volt olyan pillanata, amikor úgy tűnt, hamarosan indulhat a repülőtérre, mehet Dániába. Ám nem született egyezség a Vasas és a Midtjylland között a 24-szeres válogatott labdarúgó átigazolása ügyében.

„Abból a szempontból kicsit csalódott vagyok, hogy szakmailag előrelépési lehetőségnek éreztem volna a dániai szerződést, viszont a Vasasnál is jó helyen vagyok, megvannak a céljaink, harcolok tovább, ahogy eddig is” – nyilatkozta az NSO-nak a futballista az angyalföldiek szerdai edzőmérkőzése előtt.

A korábban Norvégiában és Németországban is futballozó védő azért sajnálhatja, hogy elmaradt az egyezség, mert a magyar élvonalnál erősebb bajnokságban szerepelhetett volna, az elmúlt években rendre nemzetközi kupainduló csapatban. Az ősszel az El-selejtezőben a Videoton is testközelből tapasztalhatta meg, hogy milyen játékerőt képvisel a két gárda párharcát 2–1-re megnyerő Midtjylland, amely egy szezonnal ezelőtt még a Manchester Unitedet is megverte a sorozatban (hazai pályán 2–1-re, igaz, a visszavágón 5–1-re kikapott). A klub lehetőségeiről és célkitűzéseiről az is sokat elárul, hogy múlt nyáron a korábban a Real Madridban futballozó Rafael van der Vaart is a Midtjyllandhoz igazolt.

Ráadásul családi szempontok is a váltás mellett szólhattak volna, hiszen Korcsmár menyasszonya norvég, és szívesebben lakna közelebb a hazájában élő családjához.

„Igen, ez is befolyásolta volna a döntésemet, de ez a történet most így alakult. Szó sincs arról, hogy bárkire is neheztelnék emiatt. Nem az én kezemben volt a döntés, abszolút megértem, és örülök neki, hogy ilyen fontos vagyok a Vasasnak” – szögezte le Korcsmár, aki azt is hangsúlyozta, a teljesítményére biztosan nem lesz hatással ez a döntés, sőt, inkább ösztönzőleg hathat rá.

„Természetesen ugyanúgy dolgozom majd, mint eddig, és mivel nem mondtam le arról, hogy idővel újra külföldön szerepelhessek, tavasszal is szeretnék úgy teljesíteni, hogy erre meglegyen az esélyem. Hasonlóan a válogatott szerepléshez, amelyről ugyancsak nem én döntök, ám a produkciómmal felhívnám magamra a figyelmet. Úgy vélem, a bajnokságban nagyon kiélezett harc lesz a dobogós helyekért, de minden esélyünk megvan arra, hogy az őszihez hasonló játékkal ott maradjunk a tabella elején, a legjobbak között” – tette hozzá a 28 éves védő.

„A dán klub először a múlt héten jelentkezett puhatolódzó ajánlattal, majd miután azt nem fogadta el a Vasas, kedden egy újabb, a korábbinál jóval komolyabb ajánlat érkezett – mondta kérdésünkre az átigazolási ügy hátteréről a játékost képviselő ChampSport menedzseriroda részéről Papp Gábor. – Azt gondoltuk, hogy ezek után már meg tud egyezni a két klub, de aztán nem az anyagi, hanem a szakmai szempontok döntöttek. Michael Oenning vezetőedző ugyanis a védelem egyik legfontosabb játékosának tartja Zsoltot, akire szüksége van ahhoz, hogy nagy célokért, akár a bajnoki címért is harcban legyen a csapat, ezért a vezetőség nem járult hozzá Korcsmár távozásához.”

„Lényegében ezért nem történt meg az átigazolás. Más oldalról nézve a magyar futball előrelépését mutatja, hogy egy ilyen ajánlatra nemet tud mondani egy hazai klub, és szakmai szempontok mentén tud dönteni egy olyan játékos esetében is, akinek fél év múlva lejár a szerződése, vagyis ingyen távozhat”– tette hozzá a játékosügynök.

Éppen ezért már most megkezdheti a tárgyalásokat a jövőjéről, akár a Midtjyllanddal is, és akár előszerződést is köthet, bár úgy tudjuk, ez kedd óta még nem került szóba.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők:
Gaál Bálint (Haladás)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Farkas Máté (klub nélküli, próbajáték)
Távozók:
Czvitkovics Péter (szabadon igazolható, felbontották a szerződését)
Kölcsönbe távozók: Osváth Attila (DVSC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

A VASAS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
január 5.
Edzőtábor: január 9–14., Mátraháza; január 30. – február 4., Lipót
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 21.: Vasas–Csepel 8–0 (Ferenczi I. 2, Kulcsár T. 2, Saglik, Ádám, Gaál, Király B.)
Január 25.: Vasas–Nyíregyháza 3–1 (Saglik, Preklet, Berecz)
Január 28.: Vasas–Pénzügyőr 4–0 (Remili, Saglik, Berecz, Király B.)
Január 31.:Lipót SE Pékség–Vasas 1–11 (Saglik 4, Ferenczi I. 3, Ádám 2, Kulcsár T. 2)
Február 1.: Vasas–FC Nitra (Nyitra, szlovák II.) 2–0 (Ádám M. 54. – 11-esből, Saglik 89.)
Február 2., 16.00, Lipót:Vasas–Mosonmagyaróvári TE
Február 3., 14.30, Lipót: Vasas–FK Mladá Boleslav (cseh)
Február 8., 14.30: Vasas–SZEOL SC

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik