Salzburg: Meglepődnék, ha Szoboszlai itt kezdené a tavaszt – Marsch

Vágólapra másolva!
2020.11.18. 09:12
null
Vezetőedzőjét meglepné, ha Szoboszlai a téli átigazolási időszak végén még Salzburgban lenne (Fotó: Getty Images)
Jesse Marsch, a Salzburg vezetőedzője meglepődne, ha sikerülne megtartani a klub egyik legjobb futballistáját, Szoboszlai Dominikot a téli átigazolási időszakban.

 

Az Izland elleni Eb-pótselejtező hajrájában ismét igazolta tehetségét Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott középpályása a hosszabbításban „kicentizett” góllal lőtte ki a kontinenstornára Magyarországot, nem csoda, ha a lefújás után egy ország ölelte volna keblére a húszesztendős labdarúgót. Vasárnap, a Szerbia elleni Nemzetek Ligája-csoportmérkőzésen szintén közel járt a gólszerzéshez, ám akkor sem fejjel, sem lábbal nem tudott túljárni a vetélytárs kapuját védő Marko Dmitrovics eszén.

A Törökország elleni szerdai találkozón ugyanakkor nem lesz lehetősége maradandót alkotni, hétfő délután a Magyar Labdarúgó-szövetség a Twitter-csatornáján jelentette be, hogy a szigorú osztrák karanténszabályok miatt Szoboszlainak vissza kellett térnie a Salzburgba. Bár győztes gólja után az osztrák klub is gratulált a magyar válogatottnak, Salzburgban egyelőre senki sem lapogatta meg a futballista hátát, az országban életben lévő rendkívül szigorú intézkedések miatt a középpályás még csapattársai­val sem találkozhatott.

Az RB Salz­burg sajtóosztályától megtudtuk, hogy mivel a klub számos nemzetnek ad válogatott játékost, visszatérésük után szigorú protokoll szerint élnek a labdarúgók. Megérkezésüket követően azonnal tesztelik őket, aki negatív mintát ad, másnap már jelentkezhet edzésre, pozitív eredmény esetén viszont elkülönítik a fertőzött játékost. Ha minden rendben zajlik, Szoboszlai Dominik szerdán már csatlakozhat az első csapat edzéséhez, szombaton pedig már a Sturm Graz elleni hazai bajnoki szerepel a programban.

Néhány napnyi szusszanás rá is fér a játékosra, a téli szünetig hátralévő időszak ugyanis rendkívül feszítettnek ígérkezik, december 20-ig kilenc tétmérkőzés vár a Salzburgra, s nincs kizárva, hogy a magyar középpályás valamennyi találkozón lehetőséget kap. Mint ahogy az is könnyen megeshet, hogy az év utolsó, Wolfsberg elleni bajnokija egyben a salzburgi búcsúmeccset jelenti – a csapat amerikai vezetőedzője, Jesse Marsch szavai legalábbis ezt vetítik előre.

„Könnyen megeshet, hogy Szoboszlai Dominikért sok klub bejelentkezik a télen – nyilatkozta a Fútbol nevű amerikai podcast kérdésére a Salzburg szakvezetője. –  Elképesztő tehetség, és amikor fiatal labdarúgókkal dolgozunk, örülnünk kell, ha eljutnak odáig, hogy nagyobb klubok érdeklődését is felkeltik, és esetleg magasabb szinten is bizonyíthatják a tudásukat. Meglátjuk, mit hoz a jövő, de meglepődnék, ha Dominik a téli átigazolási időszak végén még Salzburgban lenne.”         

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik