K. Zs., P. K. 2020.09.08 07:00 Frissítve: 2020.09.08 15:55

RB Salzburg: koronavírus-fertőzött egy visszatérő labdarúgójuk

Az osztrák bajnok Red Bull Salzburg hétfő késő este a hivatalos honlapján bejelentette, hogy egy labdarúgójuk pozitív koronavírustesztet adott. A Nemzeti Sport Online megtudta, nem Szoboszlai Dominikről van szó.

A Red Bull Salzburg stadionja a Real Madrid elleni tavalyi felkészülési mérkőzés előtt (Fotó: Török Attila)

 

Egy külföldről visszatérő labdarúgónál mutatták ki a fertőzést hétfőn. A meg nem nevezett játékosnak nincsenek egyéb tünetei, de természetesen karanténba kellett vonulnia – derül ki a klub rövid közleményéből.

Mivel az említett futballista a visszatérése óta nem érintkezett az osztrák bajnokcsapat többi tagjával – akiknek legutóbbi tesztje kivétel nélkül negatív eredményt hozott –, a Salzburg felkészülése folytatódik a Schwarz-Weiss Bregenz elleni szerdai kupamérkőzésre.

A klub a protokollnak megfelelően minden illetékes szervet (osztrák szövetség, osztrák Bundesliga, egészségügyi hatóságok) értesített a fertőzésről.

A klub honlapjának korábbi híre híre szerint nyolc salzburgi labdarúgó vett rész válogatott programon az elmúlt napokban: Szoboszlai Dominik a magyar, Cican Stankovic, Andreas Ulmer és Max Wöber az osztrák válogatott NL-meccseire volt hivatalos, Noah Okafor a svájci, Mergim Berisha a német U-válogatotthoz utazott el, míg Junior Adamu és Nicolas Seiwald az osztrák U19-es nemzeti csapatnál dolgozott – igaz, utóbbi kettő nem utazott külföldre.

A Nemzeti Sport Online kedd reggel megtudta: nem Szoboszlai Dominik az érintett játékos.

 

2020.11.21 16:18:24

Légiósok K. T. I.

Divkovic második félidőben eleresztett átlövése döntött a dunaszerdahelyiek javára.

2020.11.20 23:29:44

Légiósok BABJÁK BENCE

„Bizonyára a tehetségnek is van némi szerepe ebben, ám elsősorban az elvégzett munkának köszönhetem, hogy eljutottam idáig.”

2020.11.20 23:27:59

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem csupán megtanítottak a játék elsajátítható elemeire, hanem – nevelték is.