H. Á.
2022.08.28 07:29 Frissítve: 2022.08.29 07:40

MLS: Gazdag triplázott, Sallói győztes gólt szerzett – videók

Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) magyar idő szerint vasárnap hajnali fordulójában a Philadelphia Union ismét kiütéses, 6–0-s győzelmet aratott, ezúttal a Colorado Rapids hálóját terhelte meg hat találattal, s a góltermelésben Gazdag Dániel járt az élen: a 15-szörös magyar válogatott játékos háromszor is eredményes volt. Szintén betalált és elévülhetetlen érdemeket szerzett csapata győzelméből Sallói Dániel, a Sporting Kansas City támadója, akinek góljával 1–0-ra nyert csapata a San José ellen.

 

Gazdag (középen) újabb remek mérkőzésen van túl (Fotó: Getty Images)

Gazdag Dániel nagyszerű formáját a Colorado elleni mérkőzésre is átmentette, amit úgy kezdett, hogy a legutóbbi nyolc bajnokiján 6 gólja mellett két gólpasszt adott. Jól kezdte a mérkőzést a válogatott támadó középpályás, hiszen a 9. percben megszerezte csapatának a vezetést, majd a 20. percben a saját maga által kiharcolt büntetőt értékesítette (2–0). A Union újabb 10 perc múlva még egy büntetőt értékesítve szerezte meg a harmadik gólját – ezúttal Julian Carranza lőtte be –, s Gazdagék még a szünet előtt emberelőnybe kerültek miután Gustavo Vallecilla megkapta második sárgáját a 35. percben.

A Philadelphia a második félidőben is három gólt szerzett, bár az elsőre a 84. percig kellett várni. Ekkor Gazdag a – már-már védjegyének számító mozdulattal – a labdának alábökve, a kivetődő kapus mellett elemelve a labdát talált a kapuba (4–0). Harmadik találata után Gazdagot edzője lecserélte, csapata pedig a hátralévő percekben nélküle is szerzett még két gólt.

Gazdag a triplájának köszönhetően nagyot lépett előre a bajnoki góllövőlistán, az idényben 28 bajnokin lépett pályára, ezeken 16 gólt szerzett, amivel hármas holtverssenyben a második helyen áll a mesterlövészek rangsorában a 19 gólos argentin Sebastian Driussi (Austin FC) mögött.

ÖSSZEFOGLALÓ

Szintén jó meccset tudhatott a magáénak Sallói Dániel, a Sporting Kansas City csatára, aki a San Jose Earthquakes elleni bajnoki egyetlen gólját szerezte. A 26 éves szélső a találkozó 10. percében szép akció végén okosan gurította a kapuba a váratlanul elé pattant labdát, ezzel megszerezve a győzelmet csapatának – a találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy az 59. percben Nicolas Isimat-Mirin találatát les miatt videózás után érvénytelenítette a játékvezető.

ÖSSZEFOGLALÓ

EGYESÜLT ÁLLAMOK
MLS, ALAPSZAKASZ
Philadelphia Union–Colorado Rapids 6–0
Philadelphia Union: Gazdag Dániel szerezte csapata első, második és negyedik gólját, majd a 85. percben lecserélték.
Sporting Kansas City–San Jose Earthquakes 1–0
Sporting Kansas City: Sallói Dániel kezdőként 79 percet játszott, ő szerezte a mérkőzés egyetlen gólját.

2022.11.13 14:46:31

Légiósok nemzetisport.hu

Utolsó idei bajnokijukon az eszékiek a várakozásoknak megfelelően hozták a kötelező győzelmet.

2022.11.05 16:51:51

Légiósok nemzetisport.hu

Az eszékiek helyzetig is alig jutottak el a Hajduk otthonában, amely Lovrencsics Gergő nélkül győzött 3–1-re.

2022.10.09 23:55:11

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Felötlik bennem, mi lenne, ha a játékból az ellenfél durvasága miatt hosszú távra kieső futballisták, ha már a büntetőjogot kénytelenek mellőzni, polgári pert indítanának. A Ptk. 339.§-a alapján, hiszen alapesetben, »aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni«.

2022.10.08 21:38:35

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Megtette, amire csak azok képesek, akik bíznak magukban.