Légiósok: Szalai Ádámot furcsa indok miatt nem vitte el a Basel az edzőtáborba

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.06. 12:51
null
Szalai Ádámnak adott igazat a svájci polgári bíróság az FC Basellel szemben, de a magyar válogatott támadó aligha lép újra pályára a piros-kékek színeiben (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, négy társával egyetemben az U21-es csapat edzéseit látogathatja a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya, Szalai Ádám svájci klubjánál, az FC Baselnél, amely nem vitte el a támadót a csapat marbellai edzőtáborába sem. A hírek szerint nemrég a bázeli városi polgári bíróság Szalai Ádámnak adott igazat azután, hogy a klub megtiltotta a támadónak, hogy belépjen az öltözőbe vagy a csapat edzéseit látogassa.

Mint a svájci Blick megírta, egyre keményedik az FC Basel és a Szalai Ádám közötti ellentét, miután a labdarúgóval október 5-én közölték, hogy nem edzhet együtt az első csapattal és nem léphet be az öltözőbe. A klub akkori döntése után azt állította, hogy Szalai „sporthelyzettel kapcsolatos elégedetlensége” átragadt a csapattársakra is és „zavaró tényező” volt.

A bázeli városi polgári bíróság azonban határozatában azt állapította meg, hogy Szalai állítólagos kötelezettségszegése másodlagos jelentőségű volt, mindazonáltal az edzésekről való teljes kizárás nem indokolt, ezért a polgári bíróság a labdarúgó javára döntött, így Szalai ismét a társakkal edzhet.

Ugyanakkor a támadó nem utazhatott el a Basel marbellai edzőtáborába, mert – mint ahogy azt a klub indokolta – „az edzőtábor nem része a szokásos edzésműködésnek, hanem rendkívüli tevékenységet jelent. Az edzőtáborban való részvételről a döntés a klub hatáskörébe tartozik. Az edzőtáborban a tavaszi szezonra készülünk fel és fontos a klubnak, hogy csak olyan játékosok vehessenek rajta részt, akik játékra jogosultak. Szalai Ádámnak viszont jelenleg nincs helye a keretben” – fogalmazott a bázeli klub a Blick szerint.

Az FCB első csapatából egyébként Szalai mellett négy játékos is Svájcban maradt.

A portál azt írja, a jelenlegi helyzetben egyértelmű, hogy Szalai Ádám számára nincs visszaút a csapatba. Az FC Baselt vezető David Degen már az óévben is úgy fogalmazott, a magyar válogatott korábbi támadója biztosan nem lép többet pályára a piros-kékeknél, pedig 2023 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkezik, s utána utánpótlásedzőként dolgozhatott volna a klubnál, ehelyett a felek kapcsolata a bíróságon fűződhet tovább.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik