T. I. 2019.08.08 13:30 Frissítve: 2019.08.09 00:36

Légiósok: Sokat tudok futni, de sokszor pazarlom az energiám – Nagy Á.

A védők és a támadók közti kapocsként, sokat futó, ám nem a legjobban helyezkedő futballistaként jellemezte magát Nagy Ádám a Bristol City játékosként adott első interjújában. Mint beszámoltunk róla, a 24 éves futballista három plusz egy évre írt alá az angol másodosztályban (Championship) szereplő együttesnél.

Nagy Ádám a Bristol City szerelésében (Fotó: bcfc.co.uk)

 

„Ádám fantasztikus tehetség, nagyon örülünk, hogy a Bristolt választotta, miközben voltak ajánlatai más kluboktól is. Hasznos nemzetközi tapasztalatokat hoz magával, a csapat értékes tagja lehet” – idézte a Bristol City honlapja Mark Ashton ügyvezetőt a bejelentéskor, majd nem sokkal később egy hosszabb interjút is közölt a friss szerzeménnyel.

„Nagyon izgatott vagyok. Alig várom, hogy tényleg kezdetét vegye ez az új kaland. A létesítmények lenyűgözőek. A stadion elképesztő. Nagyon tetszik, hogy a lelátók közel vannak a pályához. El sem tudom képzelni hirtelen, milyen hangulatot teremthetnek a drukkerek. Hallottam, hogy az emberek a városban meg tudnak őrülni a futballért. Nagyon-nagyon jó, hogy egy ilyen tradíciókkal bíró klubhoz tartozhatok” – mondta első bristoli játékosként adott interjújában Nagy.

A magyar középpályás elárulta, miután megtudta, hogy az angol másodosztályú klub is érdeklődik iránta, kutatómunkát végzett. Visszanézett meccseket, visszaolvasott cikkeket az előző idényből, illetve a várost is „feltérképezte”.

„Rendkívül fontos számomra, hogy azt érezzem, egy nagyobb projekt részese vagyok. Úgy érzem, hogy a csapat valóban szeretné játszani a futballt, nem csak beáll bekkelni és várja, hogy jöjjön az ellenfél. Biztos, hogy lesznek nehéz mérkőzéseink az idényben, de fontos, hogy mindig próbáljunk futballozni, a szurkolóink pedig megadnak majd minden támogatást, hogy elérjük a céljainkat.”  

Nagy akár már az augusztus 10-ei, Birmingham City elleni bajnokin ott lehet a Bristol keretében.

„Inkább vagyok védekező középpályás, az a fajta hatos, aki összeköti a védőket és a támadókat. Szerencsésnek tartom magam, olyan a genetikám, hogy rengeteget tudok futni. Abban viszont fejlődnöm kell, hogy hova fussak. Sokszor pazarlom csak az energiáimat” – jellemezte magát Nagy Ádám.  

A 33-szoros magyar válogatott futballista piaci értékét kétmillió euróra becsüli a Transfermarkt, sajtóhírek szerint 2.5 millió eurót fizetett érte a Bristol City. 


 

2021.11.23 17:38:17

Légiósok PÓR KÁROLY

A válogatott szélső nem szeretne hazajönni a nyáron – úgy érzi, sokat fejlődhet a holland közegben.

2021.11.20 14:15:57

Légiósok POLGÁR LÁSZLÓ (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Kleinheisler László nem kapott lehetőséget a Dinamo Zagreb otthonában megvívott bajnokin.

2021.11.17 12:16:46

Légiósok PÓR KÁROLY

A válogatott több kulcsemberét is ugyanaz a német ügynökség képviseli – reagáltak Szalai átigazolási ügyére.

2021.11.02 13:38:32

Légiósok PÓR KÁROLY

Németh Hunort a dán válogatottba is hívták, de múlt héten bemutatkozott Sándor György U15-ös csapatában.