Légiósok: Nagyon élveztem a játékot, noha a maszkot kicsit szoknom kell – Sallai

Vágólapra másolva!
2022.10.30. 19:00
null
Sallai Roland speciális arcmaszkban játszik (Fotó: Imago Images)
Sallai Roland arccsonttörése miatt közel két hónapot kényszerült kihagyni, vasárnap azonban újra pályára léphetett, igaz, egyelőre a harmadosztályban számítottak rá. A Freiburg II–Oldenburg összecsapást 1–0-ra a Freiburg második csapata nyerte meg, a gól büntetőből esett, melyet Sallai Roland harcolt ki. A találkozó után lapunknak is beszélt a visszatéréséről.

„Nagyon vártam már, hogy újra futballozzak és meccset játsszak – mondta a Nemzeti Sportnak vasárnap délután Sallai Roland. – Remélem, minél hamarabb visszatérhetek az első csapatba, és ott folytathatom, ahol a sérülésem előtt abbahagytam. Igazából már csak a vezetőedzőnkön, Christian Streichen múlik, mikor kerülök vissza a keretbe, és mikor játszhatok ismét a Bundesligában. Optimista vagyok, benne van a pakliban, hogy már a következő fordulóban lehetőséget kapok. A vasárnapi találkozón szerencsére jól ment a játék, aminek azért is örülök, mert ez egyfajta tesztmérkőzés volt. Teljesen más az edzés, mint az éles meccshelyzet, ezért kíváncsiak voltunk, ilyen szituációban hogyan funkcionál a látásom, hogyan tudok maszkban futballozni. Szerencsére minden rendben volt, jöhet a következő lépcsőfok.”

Sallai sérülése miatt lemaradt a szeptemberi válogatott mérkőzésekről, de bízik benne, a novemberi felkészülési meccseken már Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére állhat.

„Bizakodó vagyok, nagyon remélem, ott lehetek a novemberi meccseken – folytatta Sallai. – A sérülésem után az egyik legfőbb célom az volt, hogy minél hamarabb visszatérhessek a válogatottba. Ez motivált, ennek érdekében dolgoztam annyira keményen az elmúlt hetekben. Három hete már elkezdtem a külön edzéseket, néhány napja pedig a többiekkel készültem, de egyik sem helyettesíti a meccseket. Ezért is volt annyira fontos a vasárnapi összecsapás. Nagyon élveztem a játékot még akkor is, ha a maszkot kicsit szoknom kell. Remélem, minél hamarabb visszakerülök az első keretbe, aztán novemberben irány a válogatott!”

A Sallai által kiharcolt büntető 2:47-től

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik