B. L.
2020.01.14 21:23 Frissítve: 2020.01.14 22:14

Légiósok: Nagy Dominik a Panathinaikoszhoz szerződött – hivatalos

Beigazolódtak a görög sajtóhírek, a helyi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Panathinaikosz fél évre kölcsönvette Nagy Dominikot a Legia Warszawától.

Nagy Dominik a Panathinaikoszhoz igazolt (Fotó: pao.gr)

 

Nagy Dominik ebben az idényben kilenc bajnokin szerepelt a Legiában, egy gólt szerzett és egy gólpasszt jegyzett, de szeptember 28. óta nem kapott lehetőséget a bajnokságban (legutóbb tétmeccsen a harmadosztályú Legia II-ben játszott október 23-án), az előző öt meccsen már a keretbe sem került be.

A hírek arról szóltak, hogy a klub nem gördít akadályt a légiós távozása elé, és másfél millió eurót szeretne kapni a játékosért, akinek szerződése 2021 nyaráig érvényes a varsóiakkal, akik a kölcsönadás mellett döntöttek. Az átigazolás tényét a 20-szoros görög bajnok a hivatalos honlapján jelentette be.

„A Panathinaikoszban jó lehetőségem van egy más stílusú bajnokságban kipróbálni magam. Nagy klub, amelynek történelmét mindenki ismeri. Számunkra még inkább, hiszen korábban Puskás Ferenc is volt a csapat vezetőedzője (akivel két bajnoki címet szerzett és BEK-döntőbe jutott a gárda – a szerző). Átigazolásom előtt beszéltem a csapat portugál védőjével, Joao Nunessel, aki Lengyelországból ismerek, valamint megkérdeztem több magyar játékost is, akik megfordultak Görögországban. Mindannyian csupa jó dolgokat mondtak nekem a Panathinaikoszról. Azért jöttem ide, hogy keményen dolgozzak, fejlődjek és segítsek a csapaton. Szeretem az egy az egy elleni párharcokat, lecselezni az ellenfeleket és kihasználni a gyorsaságomból adódó előnyt” – mutatkozott be Nagy Dominik a klub hivatalos honlapján.

A gazzetta.gr korábban a magyar válogatott kapitányát, Marco Rossit is faggatta a futballista átigazolásával kapcsolatban.

TÁVOL A KÉT NAGYTÓL
A görög élmezőny 18 forduló után
1. Olympiakosz Pireusz 44 pont
2. PAOK 43
3. AEK Athén 31
...
6. Panathinaikosz 25 

„Örülök, hogy megegyezett a Panathinaikosszal. Természetesen ez a csapat már nem az, amely egykoron volt, és nincs esélye versenyezni a bajnoki címért a PAOK-kal és az Olympiakosszal, de nagy múltú gárda, amelynek jelentős szerepe van az európai labdarúgás történetében. Ideális hely Nagy számára, akinek időre lesz szüksége, hogy visszanyerje a formáját” idézi az oldal Marco Rossit.

A szövetségi kapitány a 24 éves szélsőt is jellemezte a lapnak:

„Nagy Dominik óriási küzdő, és képes bejátszani a pálya mindkét oldalát. Tud a csatár mögött is játszani, de úgy vélem, jobban passzol hozzá a szélső poszt. Keményen dolgozik, sokat fut a pályán és nagyon hasznos a pontrúgásoknál. Remek választás a részéről, ahogyan a Panathinaikosz oldaláról is.”

Ha pedig rendszeresen játszik, az a válogatottbeli szereplésére is jótékony hatással lehet.

„Természetesen Naggyal mindig számolok a magyar válogatottnál, csak a legutóbbi alkalommal nem hívtam be a keretbe, mivel nem játszott a Legiánál. Ha a Panathinaikoszban rendszeresen lehetőséghez jut, akkor ez természetesen változni fog. Örülök ennek a klubváltásnak, és úgy gondolom, hogy Nagy bizonyítja majd értékét a Panathinaikoszban.”

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.