nemzetisport.hu 2018.09.19 18:43 Frissítve: 2018.09.21 12:42

Légiósok: megvan Dzsudzsák Balázs új klubja – hivatalos

Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségekben folytatja pályafutását, az élvonalba nemrég feljutó Al-Ittihad Kalba szerda délután bejelentette az érkezését.

Dzsudzsák Balázs visszatér az Egyesült Arab Emírségekbe (Fotó: Twitter/Al-Ittihad Kalba)

 

Hiába tűnt úgy, hogy Dzsudzsák Balázs Európában folytathatja pályafutását, a magyar válogatott csapatkapitánya végül maradt az arab futball világában.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a 31 éves játékos a holland élvonalbeli Fortuna Sittardban folytathatja pályafutását (arról számoltunk be, hogy ha más csapattal nem sikerül megegyeznie, akkor a héten rövid távú szerződést köt a holland együttessel). Emellett több európai és arab csapat neve is szóba került az utóbbi hetekben a legutóbb az Al-Vahdában futballozó játékos körül.

Érdekesség, hogy új csapatában, az Al-Ittihad Kalbában futballozik Myke Bouard Ramos, akit az MTK Budapest adott kölcsön két héttel ezelőtt. Rajta kívül még egy NB I-es múlttal bíró játékos szerepel a gárdánál: az elmúlt idényben a Puskás Akadémiánál szereplő Antonio Perosevic szintén egy évre került kölcsönbe a klubhoz.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya korábban azért nem hívta be a válogatottba Dzsudzsákot, mert még nem volt csapata. Nemzeti együttesünk legközelebb október 12-én Görögországban lép pályára.  

Az Al-Ittihad Kalbának három pontja van két forduló után a bajnokságban, a gárda az 1. fordulóban 6–2-re kapott ki az Al-Vahdától. Dzsudzsák Balázsnak júliustól nem volt csapata, miután lejárt a szerződése.

„Egyeztetve a klub szakmai vezetésével döntöttünk a magyar válogatott játékos szerződtetéséről. Ajándék ez a szurkolóinknak, Dzsudzsák nagy erősítést jelent, rá mindig számíthat a csapat” – fogalmazott a klub első embere.

Az Al-Ittihad Kalba szeptember elején a 6–2-re elbukott bajnoki után menesztette a brazil Jorvan Vieira vezetőedzőt, s helyére az AC Milannal játékosként 1989-ben BEK-et nyerő Fabio Vivianit nevezte ki – aki a kilencvenes években csaknem 250 bajnokit játszott a Vicenzában, ám vezetőedzőként a jelentős feladatok eddig elkerülték.

Ha a játékengedélye elkészül, Dzsudzsák pénteken az Al-Dafra SCC otthonában sorra kerülő meccsen, a bajnokság 3. fordulójában mutatkozhat be új együttesében.


2021.09.20 09:38:13

Légiósok BODNÁR ZALÁN, SOMOGYI ZSOLT

A Lipcsében csapatkapitánynak kinevezett Gulácsi Péternek voltak elődei, de nem sokan.

2021.08.20 22:13:50

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az ok egyszerű: pedagógia.

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.