Légiósok: Meglepődtem a sok ajánlaton – Holman Dávid

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2023.03.02. 12:36
null
Holman Dávid (balra) 214 nap után játszott ismét tétmérkőzést (Fotó: STK Samorín)
Mint beszámoltunk róla, a szlovák másodosztályban szereplő STK 1914 Samorín (Somorja) a dunaszerdahelyi Mol Arénában tizenegyespárbaj után esett ki az ötszörös magyar válogatott Holman Dávidot foglalkoztató Slovan Bratislava ellen a Szlovák Kupa negyeddöntőjében. A mérkőzésen kezdőként 68 percet játszott a keresztszalag-szakadása után visszatérő pozsonyi légiós, aki 214 nap után játszott újra tétmérkőzést.

Holman Dávidnak másfél éven belül másodszor szakadt el a keresztszalagja, hiszen először a bal, aztán tavaly augusztusban a jobb térde sérült meg.

„Nagyon örülök, hogy a több hónapos kihagyás után ismét pályára tudtam lépni. Már hosszabb ideje jól éreztem magam, de úgy gondoltuk, hogy két ilyen nehéz sérülés után kicsit több idő kell, hogy visszatérjek. A csapatedzésekbe ugyan már januárban bekapcsolódtam, de meccset nem játszottam. Örülök, hogy most már játéklehetőséget kaptam. Nyilvánvalóan látható volt, hogy meccshiányom van, de bízom benne, hogy minél többet játszom, annál jobb lesz a teljesítményem” – mondta a Somorja elleni találkozó után Holman Dávid.

A Slovan játéka a Samorín elleni találkozón messze elmaradt a várakozásoktól, s csak tizenegyespárbajban ejtette ki másodosztályú ellenfelét.

„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, kupameccsen sosem egyszerű nyerni, főleg úgy, hogy az alacsonyabb osztályú csapatok nagyon felszívják magukat, így is alakult. Igaz, hogy csak tizenegyesekkel, de a legfontosabb, hogy továbbjutottunk. Mindenki azt várja tőlünk, hogy gólokkal nyerjünk. A labdarúgó-közösség hozzászokott, hogy sorozatban nyerjük a bajnokságokat és a kupákat. Most egy kisebb hullámvölgyben vagyunk. Igaz, hogy lecsúsztunk az első helyről a bajnokságban, de még nem veszítettünk meccset, úgyhogy nem beszélhetünk arról, hogy óriási tragédia lenne a szereplésünk. Csináljuk a dolgunkat, mindenkinek magába kell néznie és szerintem akkor minden rendben lesz. Az viszont biztos, hogy komolyabb teljesítményre lesz szükség, hogy sikeresek legyünk. A Fortuna Ligában a DAC és a Nagyszombat is riválisunk, azonban ha nálunk mindenki végzi a dolgát, visszatalálhatunk a formánkhoz, és akkor nem lesz vetélytársunk. A hétvégén rangadót játszunk a Nagyszombattal, majd jön a Basel elleni Európa-konferencialiga-mérkőzés. Kár azon filozofálni, hogy jó vagy rossz, hogy ismét a svájci csapattal játszunk. Meg kell őket verni” – folytatta a 29 éves játékos.

Vladimír Weiss, a Slovan mestere az idény előtti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nagy valószínűséggel Holman Dávid a télen, fél évvel a szerződésének lejárta előtt távozik a csapattól.

„Sok megkeresésem volt. Meg is lepődtem, hogy két ilyen sérülés után voltak lehetőségeim. Leültem az edzői stábbal, a vezetőkkel és abban maradtunk, hogy még nem szeretnék elmenni, itt akarok játszani, és majd meglátjuk, hogyan tovább. Hat éve itt vagyok. Szeretnék tiszta lappal távozni. Bízom benne, hogy a tavasz folyamán megkapom a lehetőséget és jó játékkal hozzá tudok járulni a bajnoki címhez, vagy a kupagyőzelemhez. Ha nem kapok lehetőséget, akkor azt is elfogadom. Két ilyen sérülés után sokat kell dolgoznom. S majd meglátjuk, hogy az élet visszaadja-e, amit most belefektettem” – zárta szavait a magyar játékos.

SZLOVÁK KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
STK 1914 Samorín (II.)–Slovan Bratislava 1–1
(Szabó L. 7., ill. Barszegjan 41.) – 11-esekkel 3–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik