DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
2023.03.01 20:14 Frissítve: 2023.03.02 11:37

Szlovák Kupa: Holman Dávid nyolc hónap után visszatért

A labdarúgó Szlovák Kupa negyeddöntőjében a másodosztályú somorjaiak nagyon közel voltak a szenzációhoz: vezettek, kilencven percben 1–1-et játszottak a nagy múltú Slovannal, de a tizenegyespárbaj a pozsonyi csapat továbbjutását hozta. Holman Dávid nyolc hónap után újra szerepelt a Slovanban, kezdőként 68 percet töltött a pályán a Dunaszerdahelyen megrendezett szerdai mérkőzésen.

Fotó: Slovan Bratislava Facebook

 

Fociünnep volt Somorján: soha ennyi autó, autóbusz nem indult kora délután Dunaszerdahelyre. Nagyon egyszerű a magyarázat: a 108 éves klub történelme legnagyobb összecsapását játszotta, és mivel a somorjai Pomlé Stadion biztonsági szempontból nincs megfelelő állapotban, a dunaszerdahelyi Mol Arénában került sor a Szlovák Kupa negyeddöntőjére.

A Slovan volt az ellenfele a kék-fehér csapatnak, amely a szlovák másodosztályban szerepel, és nem mellesleg a DAC fiókcsapata. A szerdai meccsen azonban nem jöhetett a „kisegítés”, a kupatalálkozókon csak a somorjai együttesben regisztrált játékosok léphetnek pályára.

Az első negyven perc alapján nem látszott, melyik fél Szlovákia bajnokcsapata. A somorjaiak nagyon bátran és rámenősen játszottak, a statisztikai mutatók is feléjük billentek, nem beszélve arról, hogy Szabó Lukás 18 méteres lapos lövésével a 7. perctől vezettek.

 ÖRÜL, HOGY KEZDŐKÉNT TÉRT VISSZA
 „Örülök, hogy ennyi idő után ismét kezdő tudtam lenni és 68 percet kaptam. Jól éreztem magam a pályán, bár biztosan látszott, hogy játékhiányom van" – nyilatkozta az M1 aktuális csatornán az ötszörös válogatott középpályás.
A magyar futballista elmondta, a térdszalag-szakadását követően egy ideje már ismét egészséges, de úgy gondolták, hogy a második súlyos sérülése után egy kicsit több idő kell a visszatéréshez, és az edzője is így látta jónak.
„Engem is meglepett, hogy két ilyen sérülés után sok lehetőségem volt eligazolni télen, de végül az lett a döntés, hogy ezt a félévet még mindenképpen Slovan-mezben szeretném lejátszani. Bízom benne, hogy egyre több lehetőséget fogok kapni, és jó játékkal hozzá tudok járulni a bajnoki címhez és a kupagyőzelemhez” – magyarázta.
MTI

Ügyesen játszott az STK, Vladimír Weiss, a Slovan mestere torkaszakadtából üvöltött a játékosaival pálya széléről. A nyolc hónap után pályára lépő Holman Dáviddal felálló vendégek próbálkoztak, de nem tudtak fogást találni a másodosztályú csapaton, mígnem közvetlenül a szünet előtt egyenlíteni tudtak.

Mindenki azt várta, hogy a második félidőben nagy Slovan-rohamok következnek, de más történt: kiegyenlített küzdelem zajlott, mindkét oldalon kimaradt egy-egy óriási helyzet. Weiss több játékosát pihentette, de a 68. percben már be kellett őket küldenie a pályára. Először a Juraj Kucka, Abdul Abubakari, Giorgi Csakvetadze hármast, melynek tagjai a Fortuna Liga legértékesebb játékosai közé tartoznak – ekkor ment le Holman –, nemsokára bejött Alekszandar Csavrics, a Slovan gólzsákja is. Weiss mester a 83. percben kénytelen volt beküldeni a Slovan legjobb játékosát, a fiát, ifj. Weisset is, de a győztes gólt ő sem szerezte meg.

A tizenegyespárbaj döntött a továbbjutásról. Az előző fordulóban a somorjaiak tizenegyesekkel mentek tovább; az akkori hőst, Horváth Attila kapust most is becserélték a 91. percben, és ő az első körben védett is! A következő négy tizenegyest már berúgták a pozsonyiak, és mivel a somorjaiak kétszer hibáztak, a Slovan jutott be a Szlovák Kupa elődöntőjébe.

A kiesés ellenére az 1484 néző sokáig tapsolt a másodosztályú Somorjának.

SZLOVÁK KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
STK 1914 Samorín (II. o.)–Slovan Bratislava 1–1
(Szabó L. 7., ill. Barszegjan 41.) – 11-esekkel 3–4

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.